Başiskele'de Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıl dönümü Başiskele Kaymakamlığı önünde gerçekleşen törenle kutlandı.

Başiskele'de Çanakkale Zaferi Kutlandı
Programa Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Garnizon Komutanı Savaş Tuncer, İlçe Emniyet Müdürü Akif Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Gülali Çendik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya 'nın da aralarından bulunduğu belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, üst düzey subaylar, gaziler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kaymakamlık bahçesinde gerçekleşen program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve ardından Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla devam etti. Günün önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından protokol Çanakkale ruhunu Başiskele 'ye taşıyan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi 'ni dolaştı. Program Kaymakamlıkta gerçekleşen sohbetle devam etti.

Konuklarını toplantı odasında ağırlayan Kaymakam Ali Partal, Çanakkale zaferinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu zafer Türkiye Cumhuriyeti 'nin temelinin atıldığı bir zaferdir. Çanakkale yaklaşık 250 bin şehidimizin yattığı yer. Çanakkale savaşının geçmişteki bir önemi de birleştirici bir savaş olmasıdır. Biz de bu önemli hafta nedeniyle ilçemize gezici tır ile Çanakkale ruhunu taşıdık. Çanakkale ile ilgili etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek”dedi.
Kaynak: İHA