Bahçetepe’den Yeni Bir Dünya Rekoru

Bir vuruşta 36 beton blok kıran Ali Bahçetepe, yeni bir dünya rekorunu kırarak, adını 12.

Bahçetepe’den Yeni Bir Dünya Rekoru
Defa Guinness Rekorlar Kitabına yazdırmayı başardı. Tekvando Beton Blok Kırış Dalı 'nda 17 kez dünya şampiyonluğu bulunan ve adını 11 kez Guinness Rekorlar Kitabına yazdıran Ali Bahçetepe, Datça Anfitiyatro 'daki yeni bir dünya rekoru denemesinden başarı ile çıktı ve adını bir kez Guinness rekorlar kitabına yazdırmayı başardı. Bahçetepe kendisine ait bir vuruşta 33 beton blok kırma rekorunu, 3 beton blok artırarak bir vuruşta 36 beton blok kırdı ve inanılması güç bir rekorun sahibi oldu. Bahçetepe, kendisine ait 33 beton blok kırma rekorunu 4 defadır kırmak istiyor ama bir türlü başarıya ulaşamıyordu.

Bir vuruşta, 30 saniye ve bir dakikada, “Beton blok kırış dünya şampiyonu” olan Ali Bahçetepe 'yi, yeni bir dünya rekoru denemesinde, öğrencileri de yalnız bırakmadı. Rekor denemesi öncesi, beyaz, sarı, kırmızı ve siyah kuşak sahibi öğrencileri birbirinden ilginç gösterileri ile anfitiyatroyu dolduran yüzlerce seyirci tarafından nefesler tutularak izlendi. Bu arada 55 yaşındaki başarılı rekortmen, göğüs üzerinde balyoz ile beton kırma rekorunde ise başarıya ulaşamadı. Bu dalda 8 saniyede 16 beton blok olan rekora Ali Bahçetepe ancak 12 saniyede ulaşabildi.

Bahçetepe, rekor denemesinde şov yapmaktan da geri kalmadı. Deniz kenarından topladığı taşları tek vuruşta kıran Bahçetepe büyük alkış aldı. Bahçetepe, parmak ucu ile tek vuruşta 20 beton bloku kırdıktan sonra 12 granit bloktan 11 'ini tek vuruşta kırmayı başardı.

NEFESLERİN TUTULDUĞU AN

Behçetepe kendine ait bir vuruşta 33 beton blok kırma rekor denemesinde bu kez 36 beton bloku kırmak üzere podyuma çıktı. Merdinvenle 3.5 metre yüksekliğe çıkan Bahçetepe nefeslerin tutulduğu bir anda tek vuruşta 36 baton bloku tuzla buz etmeyi başardı ve bu dalda kırılması imkansız bir rekorun sahibi oldu. Rekor Datça Noter Yardımcısı Süleyman Türkcan tarafından da onandı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ARMAĞAN EDİYORUM

Çanakkale şehitleri anısına düzenlenen rekor denemesinden başarı ile çıkan Bahçetepe bu rekorunu Çanakkale şehitlerine armağan etiğini söyledi. Guinness Rekorlar Kitabına giren 11 rekorundan 9 'unu Datça 'da kırdığını söyleyen Bahçetepe; “Ben yıllardır 18 Martlarda etkinlikler düzenliyorum. Datça 'da ilk defa yapıyorum. Bunu da rekorla taçlandırmak istiyorum. Ben yıllardır Kore 'de bu rekorları Kore şehitlerimize armağan ediyordum. Burada da Çanakkale şehitlerine armağan ediyorum” diye konuştu.

Rekor denemesini başarı ile tamamlayan Ali Bahçetepe 'yi Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan plaket vererek kutladı.
Kaynak: İHA