Akşehirde Çanakkale Şehitleri Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Akşehir İlçe Garnizonluk Şehitliğinde yapıldı.

Akşehirde Çanakkale Şehitleri Anıldı
Afganistan'daki helikopter kazasında Binbaşı İsmail Cem Yakınlar'ı şehit veren Akşehir'deki törenlerde hüzün hakim oldu. Şehitlikteki törene Akşehir Kaymakam Vekili Tuzlukçu Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, baro temsilcisi, siyasi parti ilçe başkanları ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve saygı atışı yapıldıktan sonra İstiklal Marşı okundu. Daha sonra '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma' etkinlikleri ile ilgili mesajlar okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İkmal Yüzbaşı Fahrettin Çatak yaptı. Garnizon Komutanlığından İkmal Onbaşı Volkan Onal tarafından 'Çanakkale Destanı ' adlı şiirin okunmasının ardından Mesut Erdem isimli öğrenci 'Çanakkale Şehitleri 'şiirini okudu.

Akşehir Müftü Vekili Remzi Ayaz tarafından yapılan duanın ardından Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkan Vekili İsmail Özden şehitlik defterini imzaladılar. Törene katılan protokol tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra belde ve köylerde bulunan şehit mezarları ziyaret edildi.