Van'dan Suriye'deki Sivil Katliamlarına Tepki

Van'da bazı sivil toplum örgütleri ve sendikalar tarafından oluşturulan Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından düzenlenen basına açıklamasında, Suriye'de Beşar Esad rejiminin sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösterildi.

Van'dan Suriye'deki Sivil Katliamlarına Tepki
Aralarında bayanlarında bulunduğu platform üyeleri adına hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Dönem Sözcüsü Cafer Acar, Suriye'de her gün bir yenisi işlenen katliamların bir an önce son bulmasını istedi.

Özgür Suriye halkının yanında olduklarının altını da çizen Acar, hiçbir hukuk gözetmeden her gün onlarca insanın öldürüldüğü, kadınlara tecavüz edildiği Suriye'de basın yayın çalışmalarının da engellenmekte olduğunu söyledi. İnsanların diri diri yakılmakta olduğunu iddia eden Acar, 'Suriye halkıfaşist Baas rejimine karşı hakları olan adil yönetim talebinde bulunurlarken dikkatli olmalı, birlik içinde hareket etmeli ve birilerinin değirmenine su taşımamaya özen göstermelidirler. Emperyalist ülkelerin, 'Orta Doğu'ya özgürlük getireceğiz' yalanlarına asla kanmamalıdırlar. Onlarca muhalif grubun birbirinden bağımsız hareket ettiği ülkede güç birliği yapılması ve ortak iradeyle hareket edilmeleri gerekir. Suriye halkının geleceği açısından son derece önemlidir. Muhalifler adalet talebindebulunurlarken zalim konumuna düşmemeli, her türlü hukuksuzluktan uzak durmalıdırlar. Bütün Orta Doğu halklarının kendi geleceklerine karar verme hakkına sahip olduğunu düşünüyor, her türlü emperyalist müdahaleyi kınıyor ve özgür Orta Doğu halklarını selamlıyoruz ' dedi

Orta Doğu halklarına özgürlük vaadinde bulunan ABD'nin, yıllardan beri işgal ettiği Afganistan'da işlediği çirkinliklere bir yenisini daha ekleyerek Kuran-ı Kerim'i yakmakla dinlere karşı ne kadar hoşgörülü olduğunu ispatladığını ifade eden Acar, bu alçakça saldırıyı kınadıklarını belirtti. ABD'nin sistematik olarak yapmış olduğu sivil katliamlarını lanetlediklerini de söyleyen Acar, 'Afganistan'da yapılan katliamı münferit bir olay gibi göstererek olayı örtbas etmesini alçaklık olarak değerlendiriyoruz.Ayrıca ABD'nin Orta Doğu'daki jandarması İsrail'in de yaptığı katliamlarla ABD'den geri kalmadığını dikkatlerinize sunmak istiyoruz. İsrail devleti kadın, çocuk, yaşlı demeden yıllardan beri mazlum Filistin halkı üzerine kan kusmakta, her gün katliamlarına bir yenisini daha eklemektedir. En son Gazze'de yaptığı ve 22 kardeşimizin şehit olduğu saldırıyı lanetle kınıyor, şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ' diye konuştu.

Daha sonra Kürtçe hazırlanan Halepçe Katliamı ile ilgili metni de okuyan Acar, Suriye'de giden ve yaklaşık 12 gündür kendilerinden haber alınamayan Türk gazetecilerin de serbest bırakılmasını istedi.

Acar'ın yaptığı açıklamanın ardından kalabalık bir süre ABD, İsrail ve Suriye aleyhinde slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA