Salihli’de Çiftçi Heykeli Açıldı

Salihli Belediyesi tarafından heykeltıraşlar Zafer Dağdeviren, Derya Ersoy ve Ali Yaldır’a yaptırılan, tarımı ve emek veren çiftçi ailelerini sembolize eden “Çiftçi” heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Salihli’de Çiftçi Heykeli Açıldı
Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Metin Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların da katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, ilçenin 310 dönümü sulanabilir olmak üzere 600 bin dönümü aşan bereketli toprakları, 40 bin dönüme yaklaşan meraları ile tahıldan tütüne, Pamuktan üzüme, zeytineden her türlü meyveye bir çok ürünü yetiştirdiğini söyledi.

Okay, 'Salihli çiftçisi, Gediz Ovası 'nın bereketiyle ürettiği ürünleri zenginliğe dönüştürmüş, bu güzel kentin gelişmesine, ilerlemesine, güzelleşmesine büyük katkı sağlamıştır” dedi.

Başkan Okay, Salihli Belediyesi Stratejik Planı 'nda da yer alan heykelin; kentin fizik koşullarını, mimari dokusunu, görüntüsünü değiştirmeye, iyileştirmeye yönelik, bir takım alt ve üst yapı çalışmalarıyla çağdaş, uygar yüzünü öne çıkarmak için yapılan çalışmaların bir parçası olduğunu söyledi. Heykele emeği geçen herkese teşekkür eden Okay, daha önce de kentin önemli değerlerinden “Anne ve çocuk”, “Altın diken Lydialı Emekçi” heykelinin açıldığını belirtti.

Kaymakam Peynircioğlu da, uygar toplumların zenginliklerini sadece maddi değerleri ile değil kültürel ve sanatsal zenginlikleri ile ortaya çıkardıklarını vurguladı, “Bu sanatsal faaliyetler kentin en güzel değerleridir. Bu eserler dünyada büyük kentleri en öne çıkaran değerlerdir” diye konuştu.

Salihli Belediyesi tarafından heykeltıraşlar Zafer Dağdeviren, Derya Ersoy ve Ali Yaldır 'a yaptırılan Salihli tarımı ve emek veren çiftçi ailelerini sembolize eden “Çiftçi “ heykelinin çevre düzenlemesini Park ve Bahçeler Müdürü Nursel Turunç ve mimar yüksek mühendis Selcen Doğan gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA