Sakarya Başörtüsü Platformu 341. Hafta Eylemini Gerçekleştirdi

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu 341.hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Sakarya Başörtüsü Platformu 341. Hafta Eylemini Gerçekleştirdi
Adapazarı Kültür Merkezi önnde düzenlenen basın açıklamasını Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi okudu. Bursa 'da kızının başörtülü okumasını isteyen öğrenci velisi Mehmet Polat 'a 6 ay, 2010 yılında Sakarya Üniversitesi mezuniyet törenine başörtülü öğrencilerin alınmamasının kınanmasındaki ifadeleri kişisel hakaret sayan eski rektörün açtığı davada ise Başörtüsü Platformu üyesi 2 kişiye ve konuyu gündeme taşıyan gazeteciye 7 'şer bin liradan toplam 21 bin lira para cezası verildiğini belirten Mendi, ''28 Şubat 'la hesaplaşan Türkiye söyleminin altında Başörtüsü mücadelesi verenlerin gördüğü muameleyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz'' dedi.

Eylemde Halepçe Katliamı ve 2003 yılında Filistinlilerin evlerini yıkılmaktan kurtarmaya çalışırken İsrail işgal güçleri tarafından ezilerek öldürülen Rachel Corrie de anıldı. Mendi, hangi din yada inançtan olursa olsun vicdanının sesine kulak verenlerin Hakk 'a ne kadar yakın, hangi dinden olursa olsun vicdanı körlenenlerin Hakk 'tan ne kadar uzak olduklarını hatırlatarak, Rachel 'i saygıyla andıklarını kaydetti.

341. hafta basın açıklamasında Suriye gündemine de değininen Mendi, ''Suriye 'de başlayan iç savaşında yıldönümü. Suriye halkı tüm dünyanın gözleri önünde birbirlerinin kanını döküyor. Ancak batı ittifakı daha kana doymamış olmalı ki taraflar arası bir ateş anlaşmasına dahi yanaşmadıkları gibi, zaten son derece zayıf olan muhaliflere daha fazla silah vermekten, yani daha fazla kan vermelerini istemekten başkasını yapmıyorlar. Oysa biz Türkiyeli Müslümanlara düşen görev, komşumuz ve kardeşimiz olan bölge halklarının kanını mukaddes bilmektir. Batılı güçlerin ve onların kuklalarının peşine takılarak, meseleyi bir mezhebe düşmanlığa kadar vardırarak bu ümmete iyilik yapmış olamayız. Öncelikle NATO, Avrupa, ABD gibi bölge dışı ve niyetlerinin ne olduğunu bildiğimiz güçlerin bizim içişlerimize burunlarını sokmalarına izin vermemiz gerekiyor. Afganistan 'da da Suriye 'de de dökülen kanı durdurmak istiyorsak öncelikli olarak bu dış güçlerle olan tüm ilişkilerimizi sona erdirmeli ve bölgenin Müslüman halkları olarak sorunlarımızı kendimiz halletmeliyiz. Buradan hükümete açık bir çağrı yapıyoruz. Türkiye öncelikle NATO ittifakından çıkmalı, topraklarımızdaki tüm NATO tesislerini defetmelidir. İkincisi yanına hiçbir emperyalist devleti almadan, tamamen bölge ülkelerini muhatap alan bir bölgesel politika geliştirmelidir” diye konuştuçGrup basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: İHA