Jandarma Trafik Eğitim Çalışmalarına Devam Ediyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, trafik konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla köy kahvelerindeki eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Jandarma Trafik Eğitim Çalışmalarına Devam Ediyor
Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler Köyü'nde kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, vatandaşlara genel trafik kuralları ile ilgili bilgi verdi. Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Yıldırım, trafik kazalarının en çok trafik kurallarını ihlalden kaynaklandığını belirtti. Yıldırım, trafik eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu amaçla ilçeye bağlı tüm köylerde vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Trafik ile ilgili verilen bilginin iyi anlaşılabilmesi ve kalıcı olması için eğitimi, görsel öğelerle desteklenen sunum şeklinde gerçekleştirdiklerini belirten Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Yıldırım, “Her yıl binlerce vatandaş trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Tek sorun bilinçsizlik ve bilgisizliktir. Herkes kurallara uyarsa kazalar yok denecek kadar azalacak” dedi.
Kaynak: İHA