Özdoğan: Bilinçli Tüketici Hakkını Her Yerde Arayandır
Adana Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü (BSTM) ve İl Hakem Heyeti Başkanı Remzi Özdoğan, Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüketici haklarına herkesin saygılı olmasını, tüketicilerin de haklarını bilmesi ve Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayarak bilinçlenmesi gerektiğini bildirdi.

15 Mart Tüketici Hakları Günü nedeniyle BSTM olarak hafta boyu sürecek etkinliklerde çeşitli okullara ve kurumlara giderek, slaytlar eşliğinde Tüketici Hakları konusunda bilgilendirme yapacaklarını duyuran İl Müdürü Özdoğan, “Valimiz Hüseyin Avni Coş 'un tüketici hakları konusundaki hassasiyetini iyi biliyoruz. Valimizin, eğitime verdiği önemin bilinciyle, tüketicilerin de eğitim yoluyla bilgilendirilmesi çalışmalarına önem veriyoruz. Tüketici hakları konusunda ciddiyetle çalışıyor, tüketicileri korumak adına gereken her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz.” dedi.
BST İl Müdürü Özdoğan, tüketici ve tüketim kavramı tarihinin insanlık tarihiyle başladığını ve insanın doğduğu andan itibaren tüketmeye başladığı için “Tüketici” olduğuna işaret ederek, “Buna rağmen tüketici ve tüketim kavramı 19. yüzyılda ortaya çıkmış, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 15 Mart tarihi Dünya Tüketici Hakları Günü ilan edilmiştir. 1960 'da Hollanda Lahey 'de uluslararası tüketici birlikleri örgütü kurulmuş, 1983 yılından itibaren de bu örgütün önderliğinde her yıl 15 Mart 'ta Dünya Tüketici Hakları Günü kutlanmaktadır.” dedi.
Tüketicilerin satın aldıkları mal veya hizmetlerde karşılaştıkları sorunlara çözüm aramak amacıyla 81 ilde faaliyet gösteren İl ve İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine müracaat edebileceklerini de anlatan Özdoğan, bu başvuruların da 3 bin 32 liranın altındaki bedelli şikayetler için ikamet edilen yerdeki İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlıklarına, bunun üstündeki bedelli şikayetleri için de İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne yapmaları gerektiğini anlattı.
Özdoğan, toplantıya katılan minik öğrencilerin sorularını da cevaplandırırken, katılımlarından dolayı da birer hediye paketi verdi.
