Öğrencilere Güvenli İnternet Kulanımı Semineri Verildi

Özel Sanko Okulları'nda “Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilişim Suçları” semineri düzenlendi.

Öğrencilere Güvenli İnternet Kulanımı Semineri Verildi
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan seminerde, Komiser Yardımcısı Salih Bestami Öğretim ve Polis memuru Ali Samsundağ öğrencilere güvenli internet kullanımını ve internet ortamında suç teşkil eden konuları anlattı. Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde konuşan Komiser Yardımcısı Öğretim, bilgisayarda iletişim teknolojisi kullanılarak kanun tarafından tanımlanan suçun işlenmesi olarak tanımladığı bilişim suçunun çok basit gibi görünen paylaşımlarla bile işlenebileceğine dikkat çekti.

İnternet ortamında yazılanlara, paylaşılan resimlere, kimlerle arkadaşlık edildiğine, kişisel bilgilerin kaydedilmemesine önem verilmesini belirten Öğretim, öğrencileri özellikle internette herkesin olduğundan farklı görünebileceği gerçeğinden hareketle tanımadıkları kişilerle arkadaşlık etmemeleri, facebook kullanırken gizlilik ayarlamalarını iyi yapmaları ve yazdıkları hiçbir şeyin bilgisayardan silinemeyeceği bilinciyle hareket etmeleri konusunda uyardı.

Öğrencilere güvenli internet sitelerini kullanmalarını tavsiye eden Öğretim, konuşmasını video görüntüleri ile de destekledi.

Seminer, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA