Memur-Sen'den Halepçe Katliamına Kınama

Memur-Sen Kahta İlçe Temsilcisi Halil Tünçmen, 16 Mart 1988'in Halepçe'de mazlum Kürt halkının kimyasal silahlarla katledildiği, unutulması imkansız soykırım günlerinden biri olarak tarih sayfalarına geçmiş, utanç verici bir gün olduğunu belirtti.

Batılı işbirlikçilerin desteklediği faşist Baas rejimi tarafından 5 bin masum kürdün vahşice katledildiği, binlercesinin yaralandığı ve sağ kalanların çoğunun da gırtlak ve mide kanserine yakalandığını vurgulayan Tünçmen, 'Halepçe'de uzun yıllar etkisi devam eden onulmaz yaralar açılmıştır. 16 Mart günü sadece insanların değil, bitki ve hayvanların dahi pervasızca yok edildiği Halepçe, unutulması imkânsız soykırım günlerinden biridir. ' ifadelerini kullandı. Tünçmen, demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yapan dünyanın egemen güçlerinin Halepçe soykırımı karşısında sessiz kaldığını belirterek, 'Emperyalist güçler Saddam Hüseyin'i alelacele idam ederek olayın asıl faillerinin karanlıkta kalmasına sebep olmuşlardır. Fakat insanlık onuru ve vicdanı kendini tarih önünde hesap vermekten kurtaramayacaktır. ' dedi.

Tünçmen, 'Tüm savaşların kirli bir yüzü olduğunu ve her savaşta masum insanların mutlaka can verdiğini Halepçe'de Hama'da, Bosna'da, Doğu Türkistan'da, Kosova'da, Çeçenistan'da, Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de ve bugün Suriye'de olduğu gibi ' diye tepki gösterdi. Üzerinden bu kadar yıl geçmiş olmasına rağmen bugün hala Halepçe katliamının mazlum Kürt halkının zihinlerinde ve kalplerinde tazeliğini koruduğuna dikkat çeken Tünçmen, 'Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, halkların dilleri, kültürleri ve renkleriyle var olduğu yeni bir dünya inşa edilmelidir. ' temennisinde bulundu.

Tünçmen, 'Memur Sen olarak, savaşa, katliamlara, baskı ve zulme hep karşı olduk, bundan sonra da karşı olmaya devam edeceğiz. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, biz hep haklıdan ve mazlumdan yana olacağız. Halepçe'de katledilenleri rahmetle anıyor, dünyanın neresinde olursa olsun, zalimleri nefretle kınıyoruz. ' ifadelerini kullandı.