Kastamonu Günlerinde Taşköprü Standı İlgi Çekti

Kastamonu Dernekler Federasyonu (KASDER) tarafından "Size En Yakın Dört Mevsim" sloganıyla düzenlenen "Başkentte Kastamonu Günleri - 8" etkinliğine Taşköprü standı damgasını vurdu.

Kastamonu Günlerinde Taşköprü Standı İlgi Çekti
Atatürk Kültür Merkezi 'nde 14-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarın açılışını TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan yaptı. Açılış sonrası Taşköprü Belediyesi standını gezen Toptan'a Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü'nün dünyaca ünlü sarımsağını hediye etti.

Toptan, daha sonra ise Taşköprü Belediyesi'nin ziyaretçi defterini duygularını yazdı. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın da övgüyle bahsettiği Taşköprü standı sarımsak elbiseli manken ile de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Taşköprü stadında ayrıca Taşköprü Halk Eğitim Merkezi'nin 1 yıl boyunca yaptığı ürünlerin teşhiri, Taşköprü Ahşap'ın yaptığı biribirinden güzel ahşap eserler ve oyuncaklar, Pompeiopolis Antik Kenti'ni anlatan standın yanı sıra ilçemiz sanayi kuruluşlarından Reis Gıda Sarmoni Sarımsak Entegre Tesisi ve Ekol Kontraplak'a ait ürünlerinde tanıtımı yapıldı.

Taşköprü standında ayrıca gelen misafirlere dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının yanı sıra Taşköprü broşürü, Türkçe ve İngilizce olarak Pompeiopolis broşürü ve sarımsak broşürü hediye edildi. Ayrıca başkentlilere Halk Eğitim Merkezi tarafından yöresel yiyecek ve içecekler ikram edildi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, her yıl katıldıkları 'Başkent'te Kastamonu Günleri ' etkinlikleri ve diğer fuarlara katılarak ilçeyi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Arslan, Taşköprü'nün Pompeiopolis Antik Kenti, tarihi evleri, doğası, ormanları, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bir çok yerden artı konumda olduğunu ve bunu herkese anlatmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Fuarda Taşköprü standına ilgiden dolayı ayrıca memnun kaldıklarını belirten Arslan, bundan sonrada ulusal ve uluslararası alanda Taşköprü'yü en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden gelen gayreti göstereye devam edeceklerini belirtti.

Taşköprü standını TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 23. dönem AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, MHP 23. dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, CHP 22. dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Kastamonu eski Valisi Enis Yeter, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik ve çok sayıda misafir ziyaret etti.
Kaynak: İHA