Horasan’da Kurtuluş Coşkusu

Erzurum’un Horasan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Horasan’da Kurtuluş Coşkusu
Erzurum Horasan ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamalarına sabah İlçe Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlandı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Emre Çınar ve Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, İlçe Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Başar ve beraberinde ilçe müdürleri birlikte Horasan Asrı mezarlığında şehitlik ziyaretinde bulundu.

Kutlama programına daha sonra Horasan Yavuz Selim Caddesinde devam edildi.

Yavuz Selim Caddesi Horasan Belediyesi önünde düzenlenen törene Horasan İlçe Kaymakamı Emre Çınar. Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başar, Garnizon Komutanı Binbaşı Mehmet Uysal, Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Serdar Kaya,Emniyet Müdürü Mevlüt Çapkın Milli Eğitim Müdürü Turgut Demir yanı sıra daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Horasan düşman işgalinden kurtuluşun 94. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törende okul öğrencileri tarafından şiirler ve kompozisyonlar okundu. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü erkek barları gösterileri törene gelen vatandaşlarca büyük ilgi gördü aldı. Tören 9. Kolordu Komutanlığına ait askeri bando eşliğinde resmi geçitle sona erdi.

Kurtuluş Bayramı Aynı gece Horasan Belediyesi tarafından yapılacak olan havai fişek gösterileriyle devam edecek.
Kaynak: İHA