Halepçe Katliamı Etkinliğinde Gözyaşları Sel Oldu

Hakkari'de Faki Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Halepçe Katliamı Etkinliğinde Gözyaşları Sel Oldu
Bulvar Caddesi'nde bulunan parti binası önünde bir açıklama yapan BDP Hakkari İl Başkanı A. Sıddık Yıldırım, Halepçe Katliamı ve Şırnak'ın Uludure ilçesine bağlı Ortasu köyünde yaşanan olayı kınadıklarını belirtti.

Yıldırım, 'Bundan tam 24 yıl önce mazlum Kürt halkına karşı gaddarlığı ile ün yapmış Saddam ve Baas yönetimi tarafından Halepçe'de kadın, yaşlı, çocuk demeden kimyasal silah kullanılmış, 5 bin Kürt'e karşı katliam işlenmiştir. 16 Mart tarihi, Kürtlere karşı ağır insanlık suçunun işlendiğigündür ' dedi.

BDP Başkanı ve beraberindekiler daha sonra belediye binasının alt katında bulunan Faki Teyran Kültür ve Sanat Merkezi'nde Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Kültür ve Sanat Merkezi tiyatro ekibi Halepçe'de yaşananları canlandırırken, cuma namazı sırasında camiye atılan kimyasal silahla herkesin ölmesi ve ardından gelen ağıtlar salondakileri duygulandırdı. Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da aralarında bulunduğu izleyiciler gözyaşlarına hakim olamazken, değişikoyunlarla devam eden etkinlik büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA