Hak-İş'ten Konfederasyonlara '1 Mayıs’ı Birlikte Kutlayalım' Mektubu

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi ve memur konfederasyonları genel başkanlarına birer mektup yazarak, 1 Mayıs’ı birlikte kutlama çağrısında bulundu.

Hak-İş'ten Konfederasyonlara '1 Mayıs’ı Birlikte Kutlayalım' Mektubu
Mektup, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen 'e gönderildi. Arslan, mektubunda özetle şu görüşlere yer verdi:

“1 Mayıs 'ın adına yakışır şekilde birlik ve dayanışma içinde kutlanması konusunda konfederasyonlara önemli görevler düşmektedir. 1 Mayıs 'ın birlikte kutlanması konusunda bir gelenek oluşturmuş ve son birkaç yıldır Taksim 'de yapılan ortak kutlamalar ile çeşitli tabuların aşılması konusunda önemli aşama kaydedilmiştir. HAK-İŞ, emek ve dayanışma gününde çatışma görüntüsü vermenin ya da buna alet olacak bir rekabetin tarafı olmanın; sendikal kültür, sendikal birlik ve dayanışma ihtiyacı açısından sakıncalı bir durum yaratacağı görüşündedir. Bu nedenle HAK-İŞ Yönetim Kurulu bu 1 Mayıs 'ı ve her 1 Mayıs 'ı tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inanmaktadır. '