Hacı Ata Elbistan’da Anıldı

Eğitim ve hizmet gönüllüsü Hacı Kemal Erimez (Hacı Ata), ebediyete intikalinin yıl dönümünde dualarla anıldı.

Hacı Ata Elbistan’da Anıldı
Elbistan 'da da Hacı Ata 'ya dua için eller semaya kalktı ve Hacı Ata 'nın insanlığa ettiği hizmet anlatıldı. Elbistan Ceyhan İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programın konuşmacısı Eğitimci Yazar Mustafa Sular, Hacı Ata 'nın bütün dünyayı sevgiyle kucaklayan bir insan olduğunun altını çizdi.

Sular, “Hacı Kemal Erimez'i dualarla yad ediyoruz. Erimez, bugün bütün dünyayı sevgiyle kucaklayan, eğitim faaliyetlerinin ilk temsilcilerindendi. Orta Asya'da başlattığı hizmetlerle milyonların gönlünde taht kurdu. Ömrünü insanlığın hizmetine adayan Hacı Kemal Erimez 13 Mart 1997'de vefat etmişti. Erimez, 22 Nisan 1926′da Samsun'un Havza ilçesinde doğdu. Ömrü boyunca hep hayır işlerine koşturdu. Son nefesine kadar hep aynı enerji ile doluydu. Yurt içinde ve yurt dışında onlarca eğitim yuvası onun gayretleri vesilesiyle açıldı. Kemal Erimez, son olarak Tacikistan'daki sevgi okullarının inşa edilmesine önayak olmuştu.” dedi.

Pınarbaşı Spor Kompleksi'ndeki anma programında ayrıca, Hacı Kemal Erimez 'in yaptığı çalışmalar ve hayatı sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Hacı Ata 'nın anma programına, Elbistan ve çevresinden çok sayıda davetli katıldı.