Eskişehir Pancar Kooperatifi Davası Başladı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın, başkanlığını yaptığı 86 bin üyeli Eskişehir ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde karıştığı öne sürülen "Zimmet ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla tutuksuz yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Eskişehir Pancar Kooperatifi Davası Başladı
Geçen yıl Mayıs ayında yapılan ihbar ve şikayetler üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Cumhuriyet savcılığının talimatıyla Eskişehir Pancar- Koop'a operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında kooperatifte yapılan aramalarda bilgisayar kayıtları ile çok sayıda belgeye el konuldu. Eskişehirspor Kulübü Başkanı ve Pancar- Koop Başkanı olan Halil Ünal, Kooperatif Müdürü Yusuf Kızıldağ ile kooperatif yöneticileri ve çalışanları, Mehmet Uçak, Erkan Bilici, Mehmet Başçiftçi, Mustafa Kürsü, Kamil Kor, Sezai Bahçıvan, Ahmet Nuri Ataseven ve Ahmet Özcan hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'zimmet' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından dava açıldı.Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Yusuf Kızıldağ, Mehmet Uçak, Erkan Bilici, Mehmet Başçiftçi ile Mustafa Kürsü, savunmalarında suçlamaları reddettiler. Kooperatif Müdürü Yusuf Kızıldağ, usulsüz hiçbir iş yapmadıklarını söyledi.

Duruşmaya Eskişehirspor Kulübü Başkanı ve Kooperatif Başkanı Halil Ünal ile Kamil Kor, Sezai Bahçıvan, Ahmet Nuri Ataseven ve Ahmet Ataseven katılmadı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıkların tutuklanması yolundaki talepleri kabul etmeyerek duruşmayı 20 Nisan 2012 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA