Başbakan Yardımcısı Atalay'ın Mısır Temasları

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Arap Türk Sosyal Bilimler Kongresi için gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'de, Büyükelçilik tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay yaptığı açıklamasında 'Kardeş Mısır büyük bir devrim yaşadı. Biz de geriden yaşadık o devrimi. Şu anda bu süreçte burayı görmek istedim. Yarın ziyaretlerim olacak. Bu manada Türkiye olarak yapabileceğimiz bir hizmet var mı? O yönde de görüşmelerimiz olacak ' dedi.

Atalay konuklara yaptığı hitabında ise, 'Mısır'da çoğulcu yapıda bir seçim yapıldı. Şimdi inşallah adım adım parlamentonun çalışması, cumhurbaşkanı seçimi ve yeni hükümetin kurulmasıyla normal bir düzene geçilmiş olacak. Bizde bu çerçevede, Mısır'ın hep yanında olduk ve hep yanında olacağız. Yapabileceğimiz ne hizmet varsa onu daima vereceğiz. Biliyorsunuz buraya ilk ziyareti cumhurbaşkanımız yaptı. Daha devrimden çok kısa bir süre sonra Eylül ayında başbakanımız büyük bir heyetle ziyaret etti. Buduygularımızı onlar ifade ettiler. Şuanda da aynı kararlılığımız sürüyor. Ve bunu bir defa daha sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum ' dedi.
Kaynak: İHA