Bakan Yılmaz Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çadır yangınında hayatını kaybeden ailelerin yakınlarını ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas ziyaretinde İstanbul 'da bir şantiyede çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı diledi, cemevinde cenaze namazına katıldı.


CEMEVİNDE CENAZE NAMAZI

Sabah karayolu Sivas 'a gelen Bakan Yılmaz, Ulu Camii'nde Cuma namazını kıldı. Bakan Yılmaz daha sonra Subaşı Hanı'nda esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Bakan Yılmaz, Sivas Belediyesi'ne ait çöp kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden İl Özel İdaresi personeli Cemal Çubuk'un Cem Evi'ndeki cenazesine katıldı. Bakan Yılmaz, Çubuk'un cenazesinin ardından tabuta omuz verdi.


YILMAZ TAZİYE ZİYARETİ

Bakan İsmet Yılmaz, İstanbul Esenyurt'ta bir şantiyedeki çadır yangında hayatını kaybeden Çetin Coşkun ve Bayram Egepehlivan'ın ailelerine de taziye ziyaretinde bulundu. Aile ve yakınlarına başsağlığı dileyen Yılmaz, Fatih Mahallesinde ikamet eden Çetin Coşkun'un çocukları Kadir Can ve Ahmet Coşkun ile yakından ilgilendi. Ziyaret esnasında İl Müftüsü Yusuf Şahin, merhumlar için dua etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Merhum Çetin Coşkun'un eşine 490, çocuklarına ise 250'şer TL maaş bağlandığını söyledi. Yılmaz ayırca, Sivas Valiliği'nin çocukların sorunlarıyla yakından ilgileneceğini söyledi.


'ŞEHİT OLACAĞIM'

Daha sonra merhum Bayram Egepehlivan'ın Mevlana mahallesindeki evini ziyaret eden Bakan Yılmaz, eşi Fatma Egepehlivan ve çocuklarına başsağlığı diledi. Bakan Yılmaz, Egepehlivan'ın eşine 655, 18 yaşından küçük olan oğlu Halil Taha Egepehlivan'a ise 330 lira maaş bağlandığını, diğer çocuklarının yaşlarının 18'den büyük olduğu için maaş bağlanamadığını söyledi. Fatma Egepehlivan, eşinin iki aydır sürekli şehit olup cennete gideceğini söylediğini belirterek, 'Benim eşim şehit oldu ' şeklinde konuştu.


Bakan Yılmaz, daha sonra partisinin İl Başkanlığı binasına geçerek, Ak Parti Merkez İlçe toplantısına katıldı.