'Aşk Güneşi Mevlana' Konferansı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yumurtalık Belediyesi ve Yumurtalık Platformu’nun organizesiyle düzenlenen “Aşk Güneşi Mevlana” konferansı yoğun ilgi gördü.

'Aşk Güneşi Mevlana' Konferansı
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu 'nda gerçekleşen konferansa Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Yumurtalık Platformu Başkanı Fethi Beşlioğlu, yönetim kurulu üyeleri ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yumurtalık Platformu Başkanı Fethi Beşlioğlu 'nun açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana 'nın yoğun bir hafta geçirdiğini ifade ederek, “15 Mart Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün Adana 'ya gelişinin 89. Yıldönümü etkinlikleri. Pazar günü gerçekleşecek olan 18 Mart Çanakkale Şehitleri 'ni anma günü. Cumartesi-Pazar günleri Seyhan Baraj Gölü 'nde organize edilecek “Türkiye Kürek Milli Takım Seçmeleri” ile “Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası Kürek müsabakaları”. Yaşlılar Haftası kutlamaları. Önümüzdeki hafta başlayacak Adana-Mersin ve Antakya 'nın birlikte organize ettiği. Çukurova Sanat Günleri ve bugün de “Aşk Güneşi Mevlana” etkinliği ile haftayı taçlandırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak klasik belediye hizmetlerinin yanısıra, kültür, sanat, spor ve anma günlerine destek veriyoruz. Adana 'da 500 bin öğrencimiz var. Genç nüfusa sahibiz. Bu gençlerimizi spor ve kültür-sanat etkinlikleri ile topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Mevlana da büyük zenginliğimiz. Bugünlerde 'organ nakli ' gündemde. Yumurtalık 2300 yıl önce organ naklini başarmış” dedi. Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ da, konferansı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Çok güzel bir konferans olacağına eminim. Buraya gelenler de kendisine pay çıkartacaktır. Mevlana 'yı kelimelerle anlatmak zor. Ama; insanlığa önderlik, rehberlik yapmış. Şiirlerinde sevgiyi, kardeşliği, birliği ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Daha sonra Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ziya Avşar 'ın Mevlana 'nın felsefesini anlatan konferansa geçildi. Bu arada, İmam Hatip Lisesi öğrencisi hafız Sefa Haspolat Kur 'an, neyzen Erkan Sezen de konuklara müzik ziyafeti sundu. Miniklerin semazen gösterisi büyük ilgi görürken, Yumurtalık Platformu Başkanı Fethi Beşlioğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ 'a, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz 'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA