Şifa Niyetine Kirpi Katliamı

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde koruma altındaki oklu kirpilerin; hemoroit, şeker, altını ıslatma ve egzama hastalığına iyi geldiği düşünüldüğü için vahşice avlanıp kilosu 30 TL'den internet ortamında satıldığı ortaya çıktı.

Şifa Niyetine Kirpi Katliamı
Jandarmanın 5 kirpi ölüsü ile birlikte yakaladığı 5 kişiye bin 250'şer TL para cezası uygulandı.

Edinilen bilgiye göre İmamoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 10 Mart 2012 günü kirpilerin koruma altına alındığı bölgede, önleyici kolluk devriyesi esnasında şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, bagajda 4 pitbull ve av köpeği ile 3 çuval bulundu. Çuvallarda avlanması yasak olan ve devlet tarafından koruma altına alınan 2 oklu kirpi ölüsü ele geçirildi.

Araçta bulunan N.A, C.A., A.A., İ.K ve D.A isimli şahıslar gözaltına alınarak ilçe jandarma komutanlığına getirildi. İfadeleri alınan şahıslar, kirpileri hemoroit, şeker, altını ıslatma ve egzama hastalığına iyi geldiği için talebe göre avladıklarını söyledi. Zanlıların kirpi talebini internet üzerinden, 'İlaç getir ' şifresiyle aldıkları ve avladıkları kirpileri adrese teslim ettikleri belirlendi. Şahısların, kirpilerin az bulunması ve avlanması zor olduğu için kilogramını 30 TL'den sattıkları,İmamoğlu'na ise avlanmak için dışarıdan geldikleri belirlendi. Zanlıların kirpiyi avlama taktiği ise jandarmayı bile hayrete düşürdü. Zanlılar sorgulamalarında kirpileri yanlarında özel olarak getirdikleri av köpekleriyle bulduklarını, daha sonra ise pitbull cinsi köpekleri kirpilerin üzerine salarak etkisiz hale getirip sersemleştirdiklerini, ardından ise kafasına sopayla vurup öldürerek yakaladıklarını söyledi. Zanlılar, kirpinin etini ise kaynar suda haşladıktan sonra aldıklarını anlattı.

Ele geçirilen kirpi etleri İmamoğlu İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner gözetiminde toprağa gömülmek suretiyle imha edilirken, zanlılar ise, '4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet ' suçundan kirpi başına bin 250 TL para cezası verilerek serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA