Personele 'Protokol ve Diplomasi Eğitimi'

Marmara Belediyeler Birliği ve İl Özel İdaresi'nin iş birliğiyle, personele "Protokol ve Diplomasi" eğitimi verildi.

Personele 'Protokol ve Diplomasi Eğitimi'
İl Özel İdaresi'nde, Yönetim Danışmanı Mehmet Emin Öztürk'ün idaresinde gerçekleşen eğitimde ulaşım ve güvenlik personeline protokol ve diplomasi eğitimi verildi.

Davranış kurallarının kariyer gelişiminde çok önemli olduğunu belirten Mehmet Emin Öztürk, 'Kendi yaşam alanımızda, özel yaşam alanımız, sosyal alanımız var. Bir de kamusal alanımız var. Yani resmi alan dediğimiz bir alan. Sosyal alandaki karşılaştığımız insanlarla olan ilişkilerimizi oluşturan unsura nezaket kuralları diyoruz. Kamudagerçekleşen makama hizmet verirken de uymamız gereken kurallara da protokol kuralları diyoruz. Osmanlı'nın en önem verdiği şeyler eski adıyla teşrifat. Bu hataları çok fazla hoşgörüyle karşılamamış. Osmanlı'da saray adabı, elçilerin karşılanması ve bu kamu hizmetinin verilmesi sırasındaki protokol kurallarına uymaya dikkat etmişler ' diye konuştu.

Öztürk, 'İş hayatında da ister şoför ister güvenlik görevlisi olsun, protokol kurallarına riayet eden insanların iyi yerlere yükseldiğini, başarılı olduğunun, kariyerlerinin de geliştiğini görürüz. Kişinin duruşu, kılık kıyafeti, hitabı, konuşması, beden dili bunların tamamı protokol kurallarını belirliyor. Başarılı bir şoför, başarılı bir güvenlik görevlisinin en önemli unsuru diplomasi ve protokol kurallarını bilmesi ve buna riayet etmesi olduğunu biliyoruz ' dedi.

Kibirli insanların her yerde dışlandığına da dikkat çeken Öztürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Kibir kanser gibidir. Kibirli insanlar her yerde dışlanırlar. Kibirli insanlar ne iş hayatlarında ne sosyal hayatlarında, ne çocuklarıyla ne eşleriyle ne de arkadaşlarıyla düzgün iletişim kuramazlar. bu bakımdan protokol kurallarına riayet etmeye çalışırken, kibirli gözükmeyelim '.

Personel daha sonra Öztürk'le yaşadığı sıkıntıları paylaşarak, ne yapmaları konusunda tavsiyeler istedi.
Kaynak: İHA