Ömer Koçoğlu Cinayeti İle İligili 6 Sanık Yargılanmasına Başlandı

Beyoğlu'nda, geçtiğimiz yıl Ömer Koçoğlu'nun sokak ortasında öldürülmesine ilişkin tutuklanan 6 sanığın yargılaması başladı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Volkan Çağlayan, Mahmut Tütüncü, Bilal Yaman, Ali Çoban, Ahmet Geniş, Hüseyin Alemdar ile şikayetçiler Halil Koçoğlu, Mustafa Koçoğlu ve Hasan Erdoğan katıldı. Duruşma, sanıkların kimlik tespitinin ardından savunma yapmalarıyla başladı.

''Tasarlayarak adam öldürme'' suçundan yargılanan sanık Volkan Çağlayan, avukatının olmadığını bu nedenle de savunma yapamayacağını söyledi. Sanık Mahmut Tütüncü, kendisinin suç örgütü kurmaktan dolayı daha önce hapis yattığını, öldürülen Ömer Koçoğlu'nu ise mahalleden tanıdığını belirtti. Cezaevinden çıktıktan sonra güvenlik amacıyla çelik yelek giydiğini ifade eden sanık Tütüncü, dava konusu olaydan bir gün önce aracıyla mahalledeyken yol kenarında bekleyen araçlardan ateş açıldığını belirtti.

Çelik yelek giydiği için kurtulduğunu ancak ayağından yaralandığını kaydeden sanık Tütüncü, “Korktuğum içinde olay yerinden hızla kaçarak kardeşimin evine gittim. Polise de haber vermedim çünkü hakkımda başka bir olaydan dolayı yakalama kararı vardı. Sanıklardan Ahmet Geniş'e telefon açarak yanıma gelmesini ve giyecek getirmesini söyledim.'' dedi. Dava konusu olayla bir ilgisinin bulunmadığını ileri süren sanık Tütüncü, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Tutuklu sanık Ahmet Geniş ise olay günü sanıklardan Volkan Çağlayan, Hüseyin Alemdar, Ali Çoban ve Bilal Yaman'ı aracına alarak sanık Mahmut Tütüncü'nün yanına gideceklerini anlattı. Cinayet olayını anlatan sanık Geniş şöyle devam etti: ''Bir cadde üzerine geldiğimiz de Volkan arabayı durdurmamı söyledi. Bende dediği yerde durdum. Volkan minibüsün arka kısmında oturuyordu. Bir ara aynadan arkaya bakınca Volkan'ın elinde tüfek gördüm. Bir iki el silah sesi duydum. Panikledim ve hemen gaza basarak oradan ayrıldım. Biraz ilerledikten sonra Volkan araçtan inerken 'Kimseye bir şey söylemeyin' diye bağırdı.''

Sanık Geniş, daha sonra eve doğru gittiğini aracın arkasında ise Volkan'ın yanında getirdiği çöp poşeti içinde tüfeği gördüğünü ve çöp kutusuna attığını söyledi. Sanıklardan Volkan Çağlayan'ın tehlikeli biri olduğu için polise gitmediğini anlatan sanık Geniş, ''Böyle bir olayın içinde bulunmaktan utanç duyuyorum.'' diye konuştu. Sanık Ali Çoban ise, olay günü alkollü olduğunu olaydan sonra arabadan inerken sanık Ahmet Geniş kendisine bir tabanca verdiğini söyledi. Sanıklar Bilal Yaman ve Hüseyin Alemdar ise olayla bir ilgilerinin bulunmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti.

Müştekilerden Hasan Erdoğan, öldürülen Ömer Koçoğlu ile arkadaş olduklarını belirttti. Erdoğan, ''Sanıklardan Volkan Çağlayan ile Ömer Koçoğlu'nun bir alacak verecek hesabı vardı. Bende Ömer'in arkadaşı olduğumdan aralarındaki durumu biliyordum. Olaydan bir kaç gün önce evimin önünde sanıklardan Volkan ve Mahmut tarafından ateş edilmeye başlandı. Bende havaya sıkarak karşılık verdim.'' dedi.

Bunun üzerine sanıklar Mahmut Tütüncü ve Volkan Çağlayan'ın, müşteki Erdoğan'a laf atınca mahkeme heyeti, tutuklu sanıkları dışarı çıkardı. Müşteki Erdoğan, sanıklar dışarı çıkarılırken ''Sizi öldüreceğim'' şeklinde bağırması üzerine sanıklar ''Biz seni öldüreceğiz'' diye karşılık verdi. Suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle müştekiler Halit Koçoğlu ve Mustafa Koçoğlu'nun davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, tutuklu 6 sanığın bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.