İrgandı Sanat Galerisi Besmele-i Şerif Sergisi İle Açılıyor

Üzerindeki dükkanları sebebiyle Bursa'nın özellikli mimari eserlerden olan Irgandı Köprüsü'nde yeni bir sanat galerisi Besmele Şerif sergisi ile kapılarını açıyor.

İrgandı Sanat Galerisi Besmele-i Şerif Sergisi İle Açılıyor
Irgandı Sanat Galerisi'nde Bursa'daki 16 icazetli hat sanatçısının birbirinden farklı 60 besmele tablosu 17 Mart Cumartesi günü saat 14:00'dan itibaren sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Namazgah Yokuşundaki Şabani Dergahında çalışan Bab-ı Nun sanatçılarının hazırladığı Besmele-i Şerifler farklı istifler ve hazırlanış şekilleri ile dikkat çekiyor.

Siyah bir zemine altın tozu ile yazılan zerendut tarzı talik besmeleden, ahşaptan kesilerek altın varakla kaplanarak yapılanlara, istifleri farklı olanlardan, eski ustaların yazdıklarının ebru teknesinde yeniden yorumlananlarına kadar birbirinden güzel 60 besmele-i şerif 21 gün boyunca incelenebilecek. Bursalı sanatçıların Irgandı Sanat Galeresi'nin açılışına özel olarak hazırladıkları kolleksiyonda Kültür Bakanlığı Sanatçısı Mahmut Şahin'in 7 farklı eseri bulunuyor.

Hattat Şahin'in talebelerinin de 50 eserle katıldıkları sergide 50 TL ile 2 bin lira arasında fiyatlarla sanatseverler özel tasarım hatlara sahip olabilecekler.
Kaynak: İHA