Eğitim, Sağlık ve Gebelik Yardımı

Malatya İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından geçen yıl eğitim, sağlık ve gebelik yardımı olarak 4 milyon TL'lik maddi yardım yapıldığı bildirildi.

SYDV Müdürü Nebi Tepe, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 'Şartlı Nakit Transferleri sosyo-ekonomik yoksunluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere çocukların okula devam etmeleri şartıyla 0-6 yaş arasında olan okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelere ise çocuklarını düzenli sağlık kontrolüne götürmeleri şartlarıyla yardım programıdır. Ayrıca anne adaylarının da düzenli olarak sağlık kontrolleriniyaptırarak hastanede doğum yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayan bir sosyal yardım programıdır ' dedi.

Tepe, 'Malatya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2011 yılı içinde herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olmayan, düzenli geliri olmayan ve muhtaçlığı tespit edilen ailelere çocukları için Şartlı Nakit Transferleri ( çocuk, sağlık ve gebelik ) kapsamında 4.011 Milyon TL nakdi yardım yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanununun Şartlı Nakit Transferleri kapsamında 4 bin 172 ailenin, 7 bin 310 çocuğu için 2 milyon 866 bin lira tutarında eğitim yardımı, 2 bin 129 çocuğu için 1 milyon 132 bin 410 lira tutarında sağlık yardımı, 46 kişiye ise 12 bin 940 lira tutarında gebelik yardımı olmak üzere toplamda 4 milyon 11 bin 350 lira ödeme yapılmıştır ' diye konuştu

Kaynak: İHA