Balya’da Kadına Şiddet Eğitimle Önlenecek

Balıkesir’in Balya ilçesinde, kadına şiddetin önlenmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” adlı projenin tanıtımı için düzenlenen toplantı büyük ilgi gördü.

Balya’da Kadına Şiddet Eğitimle Önlenecek
Atatürk Çok Programlı Lisesi 'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Selda Dural, Kaymakam Bekir Abacı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalın, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Uzmanı Ekrem Özüşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı 'nın 67 bin lira destek verdiği projenin tanıtımı sırasında yapılan konuşmalarda kadına şiddetin önlenmesi için eğitimin önemi üzerinde duruldu.

İlk konuşmayı yapan ilçe Kaymakamı Bekir Abacı, projenin kadına şiddetin önlenmesinde çok yararlı olacağını söyledi. Projenin 16 köyde uygulanacağının altını çizen Kaymakam Abacı, “Devlet kadına karşı şiddete karşı çok önemli çalışma başlattı. Şiddetin önlenmesi için toplum olarak topyekun değişmemiz gerekiyor. Şiddetin azalması için kadın ve erkek arasındaki iletişimin güçlendirilmesi gerekiyor. İlçede kadınlarımızın eğitimine önem vereceğiz. Projenin buna büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şiddetin tüm dünyada yaşandığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Seda Dural da, “Kadına yönelik şiddet ülkemizde de yaygın. Ancak toplum şiddete duyarlı hale geldi. Bu konuda son zamanlarda çok önemli düzenlemeler yapıldı. Kanun çıkarmak yetmiyor. Bunları uygulayacaklar da duyarlı olmalı. Bu konuda çok sayıda devlet görevlisi eğitim aldı. Şiddetin yaygın olduğu ailelerde yetişen çocuklardan da sağlıklı davranış beklemek zor. Vatandaşlar da bu konuda eğitilmeli. Bu proje onun için de çok önemli. Şiddet hiç kimseye hak değildir. Zihniyetin değişmesi gerekiyor. Sabırla mücadele edeceğiz. Balya da böyle bir projenin uygulanması çok önemli. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarından ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, proje hakkında bilgi verdi.

Projenin dört ortağı olduğunu bildiren müdür Balbal, “Projemiz 4 Nisan da hayata geçiyor. Proje kapsamında 16 köyde bin kadın ve bin erkeğe eğitim vereceğiz. Bunun için haftanın Çarşamba günleri ilçeye bağlı köylerdeki kadın ve erkeklere şiddetin önlenmesi için eğitim vereceğiz. Projemiz 18 ile 55 yaş arası 15 bin 85 kişiye ulaşacak. Bunun içinde 800 de çocuk var. Kaymakamımız Bekir Abacı, projelerimize büyük destek vermektedir. Projelerimize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından vali yardımcısı Selda Dural, proje ortaklarına plaket verdi. Tanıtım toplantısı sırasında kadına yönelik şiddetle ilgili kısa filmler de gösterildi.

Kaynak: İHA