Uslu'dan 'sivas Olayları Davası' İle İlgili Açıklama

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, "Sivas Olayları" davasının zaman aşımı nedeniyle düşmesinin çok büyük bir talihsizlik olduğunu, kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Uslu'dan 'sivas Olayları Davası' İle İlgili Açıklama
İhlas Haber Ajansı'na (İHA) bir açıklama yapan AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, insanlığın ve hukukun zaman aşımına yenilmemesi gerektiğini söyledi.

İnsanların vicdanını rahatsız eden bir durumla karşı karşıya olunduğunun altını çizen Uslu, 'Fakat tek tesellimiz şu, Yargıtay bugün bir açıklama yaptı; 'hukuki süreç henüz tamamlanmadı' diye. Ben inanıyorum ki, o dönemde hayatını kaybeden yurttaşlarımızın geri gelme imkanı yok. Fakat onların katledilmesine karar veren, göz yuman, aracı olan ve o günküsürecin yaşanmasına her ne sebeple olursa olsun vesile olan tüm kamu görevlilerinin ve o karanlık dosyanın açığa çıkarılması mümkün olabilecek. Zannediyorum, kamu görevlilerinin varsa burada bir sorumluluğu bunlarda ortaya çıkarılacak. Olayın Yargıtay boyunun sabırla beklenilmesini gerektiğini bekliyorum ' dedi.
Kaynak: İHA