Türkiye'nin Davos'u Başlıyor

Capital ve Ekonomist dergileri, Bursa Valiliği iş birliği ile Türkiye'de ilk defa Davos benzeri bir ekonomi zirvesi düzenleniyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılacağı zirvede, Türkiye'deki holding patronları ekonomiyi ele alacak. Uludağ Ekonomi Zirvesi, 16-17 Mart tarihleri arasında Türk siyaset, ekonomi ve iş dünyasının en önemli isimlerini bir araya getiriyor. Zirvede, Türk ve dünya ekonomisi değerlendirilecek; Türkiye'nin ve dünyanın en önemli fikir insanlarının katkılarıyla bugünün ve geleceğin stratejilerini şekillendirecek önemli adımlar atılacak.

50'ye yakın konuşmacının katılacağı zirveye; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Vali Şahabettin Harput, A. Haydar Bozkurt, Abdullah Çelik, Abdülkadir Konukoğlu, Adnan Bali, Agah Uğur, Ahmet Zorlu, Ali Ağaoğlu, Ali Kibar, Ali Özdoğan, Avni Çelik, Aziz Torun, Başaran Ulusoy, Begümhan Doğan Faralyalı, Cemal Kişmir, Celal Sönmez, Durmuş Yılmaz, Ender Alkoçlar, Ethem Sancak, Eugenio Bonomi, Faik Açıkalın, Hakan Ateş, Hakan Binbaşgil, İbrahim Aybar, İdil Yiğitbaşı, İzzet Karaca, Jan Nahum, LucienArkas, M. Rauf Ateş, Mark Spelman, Mehmet Aktaş, Mehmet Ersoy, Mehmet Pekarun, Murat Sabuncu, Mustafa Boydak, Nihat Özdemir, Orhan Sabuncu, Serpil Timuray, Servet Yıldırım, Sinan Bubik, Suzan Sabancı Dinçer, Süha Güçsav, Süleyman Kalkan, Temel Kotil, Ümit Boyner, Vuslat Doğan Sabancı, Zafer Ataman, Ziya Akkurt ve Ziya Altunyaldız da iştirak edecek.

ÖZEL KONUŞMACI PANKAJ GHEMAWAT Zirvede özel konuşmacı Pankaj Ghemawat olacak. 'World 3.0' kitabının yazarı, dünyaca ünlü strateji profesörü Ghemawat, yeni dünya düzenini ve iş yapma modellerini anlatacak. Zirvenin ilk gününde 'İş liderleri Türkiye 2023: Hedef ilk 10 ülke', 'Üretim cephesinde ne oluyor', 'Otomobilin yarını' ve 'Turizmde yeni dönem' konularında paneller düzenlenecek. Panelin ardından iş dünyası gala gecesinde bir araya gelecek.

Cumartesi günü düzenlenecek kahvaltıda ise Vali Şahabettin Harput açıklamalarda bulunacak

Organizasyon kapsamında düzenlenecek 'Geleceğin sektörleri' , 'CEO'nun yeni ajandası' ve 'Finans merkezine doğru' panellerinde de iş dünyası davetlilere görüşlerini ifade edecek.
Kaynak: İHA