Türkiye İle Kazakistan Arasındaki Diplomatik İlişkilerin 20. Yılı

Türkiye ile Kazakistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 20.yılı münasebetiyle Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde bir resepsiyon düzenlendi.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonuna 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan katıldı.

Törende konuşan Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 'Bağımsızlığımızı ilk olarak tanıyan Türkiye'ye ayrı bir sevgi beslemekteyiz. Bağımsızlığımızdan bu yana iki ülke arasındaki dostane ilişkiler hiç kesilmemiştir. Son yıllarda Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük on altıncı ekonomisi haline gelen, Avrupa'nın altıncı sırasına yükselen ve sanayisi hızla gelişen bir ülkeye dönüştü. Türkiye dünya siyasetinde önemli bir yere geldi. Bulunduğu bölgede de söz sahibi bir ülke oldu.Ortadoğu'da İran, Irak ve Afganistan'daki, Kafkasya'daki sorunların çözümünde Türkiye'nin etkili olmaya devam edeceği muhakkaktır ' dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise, 'Kazakistan Cumhurbaşkanı Tüymebayev, Türk cumhuriyetlerinin hepsiyle münasebeti iyiye götürüyor. Kazakistan'dan bir dünya devi ortaya çıkardı. Kazakistan büyük devler içine girmiştir. İmar ve inşaat Kazakistan'da çok ileriye gidebilmiştir. Astana hepimizin övüneceği güzel bir şehir olmuştur ' diye konuştu.

Törenin sonunda Kazakistan-Türkiye ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Süleyman Demirel, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, eski Meclis Başkanı Köksal Toptan ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e Kazakistan Devlet Madalyası verildi.
Kaynak: İHA