Trafik Polisleri Tedavi Olup Sigarayı Bırakacak

Emniyet birimleri, her gün bir başka zararı ortaya çıkan sigaraya karşı mücadeleyi sürdürüyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, trafik birimlerinde çalışan polislerin sigaradan kurtulması için örnek bir proje geliştirdi. 550 polis arasında 'sigara bırakma ' anketi düzenlendi. 220 personel sigarayı bırakmak istediğini müdürlüğe bildirdi.

Tiryakiler arasında yer alan 75 polis ise 'Sigarayı bırakmak istiyorum ama kurumsal destek sağlansın ' talebinde bulundu. Anket sonuçlarını değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü, iki ayrı hastaneyle işbirliği yaparak, polislerin sigaradan kurtulması için çalışma başlattı.

Trafik denetleme, trafik tescil ve bölge trafik şube müdürlerinden sorumlu Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Saim Akpınar, sorumlu olduğu 550 polis arasında sigara bırakma anketi düzenledi. 220 personel, idareye sigarayı bırakmak istediğini bildirdi. Bunun üzerine sigarayı bırakmak isteyen trafik polislerine 'kurumsal destek ister misiniz? ' sorusu yöneltildi. Kurumsal destek almayı kabul eden 75 personel için Prof. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği 'nden randevu alınıp işbirliği için çalışma başlatıldı. Acıbadem Hastanesi 'nde düzenlenen sigarayı bırakma konferansında ise polislere sigaranın zararları anlatıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ DUYGULANDI


Konferansın açılışında konuşan Saim Akpınar, “Ben polis çocuğuyum. Babam, 1980 dönemindeki çocukluğumuzda evde sadece uyur, sabah yemeğini yer çıkardı. Buna rağmen babama çok hasret kalırdım. Sorumlu olduğum personel arasında sigara içenlere çok üzülüyordum. Her sabah makama geldiğimde bina dışında sigara içen polislerle karşılaşıyorum. İstedim ki onların çocukları da onlara hasret kalmasın. Sağlıklı bir anne ve baba hediye etmek istedim. Proje kapsamında, sadece bir polis bile sigarayı bıraksa bu bizim için büyük bir kar. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışmayı yaygınlaştırmayı planlıyoruz.” dedi. Akpınar, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Polisler de duygu yüklü konuşmayı büyük bir heyecanla takip etti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Beril Bahadır Erdoğan da sigara kullanıcısının 'madde bağımlılığı ' kapsamında değerlendirildiğini söyledi. Sigaranın zararlarını etkileyici fotoğraflarla ekrana yansıtan Dr. Bahadır, “Çocuklarınızın sağlıklı bir anne baba özlemi son derece haklı bir istektir. Sigarayı bırakmak sizin elinizde. Sayamayacağımız zararlar vücudunuzu hırpalıyor.” ifadesini kullandı.

Prof. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Burhanettin Alkan ise Psikolog Dilara Kızılçay, Prof. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Sinan Saral, Psikolog Nesibe Aydın da sigaranın zararları ve bırakma yolları hakkında birer konuşma yaptı.

'BIRAKMAYI ÇOK İSTEDİM AMA.. '

Bu arada, Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nde görevli Başkomiser Zeki Özkan, sigara bırakmayı çok istediğini dile getirdi. Özkan, “Bir türlü bu illetten kurtulamadım. İnşallah bu bir fırsat oldu, kurumsal destekle bu kez bırakacağım. ' şeklinde konuştu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü motosiklet timinde görevli polis memuru Erol Taşçıoğlu da 'En azından bu fırsattan yararlanmak istedim. Bırakmaya çok niyetlendik, olmamıştı. ' ifadesini kullandı.