Toyota Ceo'su Van'da

Toyota Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Japonya ve Van'da meydana gelen depremler sonrasında her iki ulusun da dayanışma ruhu ortaya koyduğunu belirterek, "Bir Japon markası olarak Van'a verdiğimiz destek sürecektir" dedi.

Toyota Ceo'su Van'da
Toyota Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Liderlik ve Fark Yaratmak ' konulu konferansa katılmak için geldiği Van'da basın mensupları ile buluştu.

Toyota Van Bayisi Toyota Plaza Yörük'ü ziyaret eden Bozkurt, 2011 yılının Mart ayında Japonya'da, ekim ayında da Van'da meydana gelen depremlere değinerek, 'Gerek Japonya gerekse de Türkiye'de depremler yaşamın bir parçası maalesef. Japonya'da ve Van'da meydana gelen depremler sonrasında her iki ulusunda yaralarını sarma konusundaki çabası takdirle karşılanmalıdır çünkü her iki ulus da toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini vermektedir. Bir Japon markası olarak Van depremi sonrasında verdiğimiz destek ve yardımlar devam edecektir ' dedi.

Otomotiv sektörü açısından 2012 yılı ile ilgili beklentilerini de açıklayan Toyota Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, bu yılın ocak-şubat dönemini kapsayan ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre satışların yüzde 30 oranında azaldığını belirtti.

Bozkurt, '2012 yılında pazarın bir önceki yıla oranla daralacağını tahmin ediyorum. Bunun nedenleri arasında geçen yılın ikinci yarısından itibaren etkileri artan kur farklarının satış fiyatlarına yansıması, faizlerin artması ve ekonomiktedbirler gösterilebilir. Ancak burada üzerinde dikkatle durulması gereken husus şudur; her ne kadar geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren pazarın 750-800 bin adetlere kadar gerileyeceğini düşünsek de bu yılın alıştığımız yıllardan daha farklı, gelişmelere açık bir yıl olduğunun, yerel ve global ekonomik/siyasi gelişmelerin dikkatli bir şekilde yakından takip edilmesi gereken bir yıl olduğunun altını çizmek gerekmektedir. Her ne kadar erken de olsa eğer mart döneminde de ocak-şubat dönemindeki gibi birtoplam pazar düşüşü yaşanırsa yukarıda bahsetmiş olduğumuz 750-800 bin adetlerin daha altında bir pazarın gerçekleşmesi de mümkündür. Özetle 2012 yılı daha dikkatli ve dinamik bir hedef stratejisi izleyeceğimiz bir yıl olacaktır ' diye konuştu.

2012 yılında 'Yeni Yaris' ile başlayarak yepyeni bir bakış açısı ve tasarım anlayışı ile üretilen yeni Toyota modellerini pazara sunacaklarını da kaydeden Ali Haydar Bozkurt, '2011 yılı sonunda pazara sunduğumuz ve segmentinde donanım, teknoloji ve birçok konuda liderlik edecek bir model olan Yaris'le başlayan süreçte, artık müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla birlikte arzularına da hitap edeceğine inanıyoruz. Toyota, yeni dönemde kalite ve dayanıklılığının yanı sıra daha çok heyecan veren tutkuluotomobilleri ile de geniş kitlelerin öncelikli tercihi olacaktır ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA