Toplum Destekli Polisler Şube Oldu

Muğla’da yaptığı sosyal çalışmalarla polisin halka açılan vizyonu haline gelen Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, İçişleri Bakanlığı talimatıyla amirlikten şubeye dönüştürüldü.

Toplum Destekli Polisler Şube Oldu
2008 yılında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan Toplum Destekli Polis Büro Amirliği 'nin şubeye dönüştürülmesinin ardından Şube Müdürlüğüne Birol Aykan atandı. Şube Müdürü Aykan, düzenlediği basın toplantısında şubenin 6 büro ile vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi.

Amirliğin 24 Şubat tarihi ile şubeye dönüştüğünü ifade eden Aykan, “Şube Müdürlüğümüze bağlı olarak İdari Büro, Planlama ve Eğitim, Risk Analiz ve Destek, Toplumla İletişim ve Proje Geliştirme, Durum Tespit ve Değerlendirme ile Görev Takip Büroları oluşturuldu. Şubemizin amacı, güvenlik hizmetlerinin halkın katılımı ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi, vatandaş ve polis ilişkilerinin geliştirilmesi, suçla mücadelenin geliştirilmesi ve polislik hizmetlerinin yürütülmesinde çağın gereklerine uygun geliştirilen uygulamaların yaşama geçmesini sağlamaktır. Müdürlüğümüz bünyesinde 1 şube müdürü, 1 Bürolar Amiri ve 7 polis memuru, 1 otomobil ve 3 motosiklet ile çalışmalarını sürdürmekte” diye konuştu.

Toplum Destekli Polis Şubesinin Komiser Hamdi Bey Polis Karakolunun ikinci katında konuşlandırıldığını ifade eden Şube Müdürü Birol Aykan, “Şehrimizin güvenliğini ilgilendiren her türlü konuda vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Vatandaşlarımızla birlikte Muğla halkına en iyi şekilde hizmet vereceğimize inanıyoruz. Sosyal hizmet sunma anlayışı ile görev yapan birimimiz, Şube Müdürlüğümüzün kuruluşu ile daha etkin bir şekilde çalışmalarına devam edecek” dedi.
Kaynak: İHA