Tıp Bayramı Kutlandı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde Tıp Bayramı nedeniyle resmi kutlama töreni yapıldı.

Tıp Bayramı Kutlandı
Törene Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Ayas, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müftü Hacı Yusuf Gül, Malatya Tabipler Odası Başkanı Dr.Mustafa Eroğlu katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Malatya Tabipler Odası Başkanı Dr. Mustafa Eroğlu, Türkiye'de sağlık hizmetlerinde güzel haberlerin duyulmaya başladığını söyleyerek, karaciğer nakli operasyonlarından dolayı Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini tebrik ederek, 'Sağlıkta dönüşüm çok süratle uygulanmaya başladı. Biz hekimler ona tam ayak uyduramadık. Ne olduğunu da tam anlayamadık. Yıllar böyle gelip geçti. Kargaşa halen devam etmektedir. Hekimlerin büyük bir çoğunluğu mutsuz ve umutsuzbir durumdadır. Performans sistemi iyi niyetle getirilmiş olsa bile, haksızlık ve adaletsizliğe zemin hazırlayan bir yamalı bohçaya dönüşmüştür. Çalışanlar için adalet duygusunun bu kadar zedelendiği, iş barışı ve huzurun bu kadar bozulduğu bir dönem olmamıştır. Tam gün yasasını ve performansa dayalı döner sermaye sisteminin bu halinin bu kutsal mesleğin sahiplerine haksızlık ve zulüm olduğuna inanıyoruz ' dedi. Dr. Eroğlu, 'Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği, ideolojiden, siyasetten uzak, herkesi kucaklayan, sadece hekim haklarını ön plana çıkaran yaklaşım içinde olmalı, bu yönde politikalar üretmeli, hekim dışı faktörlerle iş birliği yapmaktan vazgeçmelidir ' şeklinde konuştu.

Dr. Eroğlu, son dönemde hekimlere karşı şiddet olaylarının arttığını belirterek, asayiş olayları sonucu ölümlerin bile hekimlere yüklendiğini belirterek, hasta hakları birimi gibi, doktor hakları biriminin de olması gerektiğini kaydetti. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise yaptığı konuşmasında, 'Türkiye'deki 74 Tıp Fakültesi'nden birisi de çeyrek asrı bulan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'dir. Türkiye'nin en gözde tıp fakültelerinden birisi. Fakültemiz de 79 profesör, 57doçent ve 72 yardımcı doçent olmak üzere toplam 210 öğretim üyesi bulunuyor. Biz daha çok uzman yetiştirmek istiyoruz, daha çok asistan yetiştirmek istiyoruz. Fakat ülkemizde o kadar kapasite arttıki, istediğimizin dörtte biri kadar asistan alabiliyoruz. Bu geldiğimiz noktanın ne kadar ileri olduğunu gösteriyor. O zaman bizim var olan eğitim kapasitemizi belki de yurt dışından gelen yetiştireceğimiz uzmanlarda kullanmamız gerekir. Biz artık dünyaya eğitim ihraç eden, tıp eğitimi ihraç eden bir ülkekonumundayız. Karaciğer naklinde Türkiye'de ve Avrupa'da lider olduk. Ekibimiz dünyada ise ikinci oldu. Şuanda Türkiye'de bayrağı taşıyan bizim ekibimiz. Şuanda Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki ekibimiz Ankara'da Sağlık Bakanından üstün hizmet ödülü alacak ' dedi.

Prof. Dr. Kızılay, hedeflerinin Türkiye'nin ilk 3 fakültesinden birisi olmak olduğunu söyleyerek, tıp fakültesindeki öğretim üyelerine özverilerinden dolayı teşekkür etti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, 'Üniversitemizde kolektif çalışmaya geçildiği için birçok alanda başarılar bir birini izledi. Bu üniversite de, son bir kaç yıldaki başarısı aslında bu kolektif çalışmaya verdiği önemden dolayı kaynaklanmaktadır. Bu başarıların asıl ifade edilmesi gereken bir diğer yönü de buüniversitede barış ve huzurun sağlanmasıdır. Bunu kimse inkar edemez. Bütün başarıların altında bu üniversitede barışın ve huzurun egemen kılınmasıdır. Hekimliğin ayrı bir saygınlığı vardır. Bunu şüphesiz hepimiz takdir ediyoruz. Türkiye'de artık kurumlar asli görevleriyle uğraşmaya başlamışlardır. Her kurum kendi sorumluluk alanındaki işlerle uğraşırsa, Türkiye'nin başarısı kat ve kat artacaktır. Şüphesiz her meslek grubunu olduğu gibi hekimlerin ve sağlık çalışanlarını da problemleri vardır. Ancak adıbayram olan bir günde sıkıntılarımızı, dertlerimizi anlatmamız bayram kavramıyla çok fazla örtüşmez. O sıkıntıları değişik platformlar da yeri geldiği zaman masaya oturarak çözmek durumundayız. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi Türkiye'deki performans çalışmasın da marka bir üniversitedir, marka bir hastanedir ' şeklinde konuştu.

Törende ''Her Hastalık Bir Hikayedir'' adlı yarışmada derece alanlara ödülleri verildi. Törende yine akademik yükselme alan 58 öğretim üyesine cübbelerini ve İnönüÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tek tek giydirdi.
Kaynak: İHA