Taşgetiren: Avrupa’ya 10 Milyon Asım Nesli Gönderebilirsek Avrupa Değişir

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, eğitim sistemi tartışılırken asıl tartışma konusu Asım'ın neslini yetiştirip yetiştirmemek olması gerektiğini söyledi.

Taşgetiren: Avrupa’ya 10 Milyon Asım Nesli Gönderebilirsek Avrupa Değişir
Taşgetiren, “Avrupa ve Amerika, bizim gelecek kuşaklarımızı nasıl yetiştireceğimizle yakından ilgileniyor. Avrupa 'yı değiştirebilecek gücü içimizde barındırıyoruz. 10 yıl içinde Avrupa 'ya 10 milyon Asım nesli gönderebilirsek Avrupa değişir.” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümünü ve Mehmet Akif Ersoy 'u anma programı düzenledi. 'Akif 'in Ufkundan Yeni Bir Nesil ' adlı konferansta Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren onur konuğu olarak yer aldı.

Fen Edebiyat Fakültesi 'nde düzenlenen konferansa Vali Ali Çınar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Beytullah Bektaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Özcan ve Prof. Dr. Ekrem Atalan, İl Müftüsü Hasan Atlı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Rektör Başdanışmanı Doç Dr. Murat Kayri ve diğer akademik- idari personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın sağlandığı Akif 'i anma programının açılış konuşmasını yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, “İstiklal mücadelesinde milletimizin gösterdiği fedakarlık ve kahramanlıkların cümlelere dökülmüş en güzel ifadesi ve bağımsızlığımızın en büyük sembollerinden biri olan İstiklal Marş 'ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde kabulünün 91. yıl dönümünü kutluyor, bu anlamlı dizelerin yazarı, mütefekkir ve vatansever milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'u saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.” dedi. Rektör İnanç, anma programının onur konuğu olan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren 'e plaket ve halı hediye etti.

İstiklal Marşı 'nın kabulünün 91. yıl dönümü münasebetiyle Muş Alparslan Üniversitesi 'nin düzenlediği 'Akif 'in Ufkundan Yeni Bir Nesil' adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci- Yazar Ahmet Taşgetiren, Mehmet Akif Ersoy 'dan örnekler vererek Türkiye 'nin gündeminde yer alan konulara değindi. Asım 'ın Nesli'ni açıklayarak konuşmasına başlayan Taşgetiren, “Asım, Safahat'ın 6. bölümünde söz edilen bir karakterdir. Asım bir kişiliktir. Akif, Asım 'ı ideal karakter olarak sunar. Asım nesli yetiştirebilirsek, Türkiye 'yi o neslin kurtaracağını düşünür.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ İSTİKLAL MARŞI 'NIN RUHU İLE BÜTÜNLEŞMELİ”

Genç bir nüfusa sahip olduğumuzu söyleyen Taşgetiren, Akif 'in arayışının hala sürdüğünü belirtti. “Eğitim sistemimiz tartışılırken asıl tartışma konusu Asım'ın neslini yetiştirip yetiştirmemektir” diyen Taşgetiren, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız İstiklal Marşı'nı söylesin, ama ruhuyla bütünleştirse o zaman sakıncalı olur. Tüm dünyada yetişmiş insan yoksunluğu çekiliyor. Avrupa ve Amerika, bizim gelecek kuşaklarımızı nasıl yetiştireceğimizle yakından ilgileniyor. Babalarımız ceketini satıp çocuklarını okutacak bilinçtedir, ancak devletin ve sistemin kafası bu konuda net değildir. Avrupa 'yı değiştirebilecek gücü içimizde barındırıyoruz. 10 yıl içinde Avrupa 'ya 10 milyon Asım nesli gönderebilirsek Avrupa değişir.”

“HALEN MAĞLUBİYET PSİKOLOJİSİ VAR”

Akif 'in Batı'yı gözden çıkarmadığını, yine Akif 'in “Alınız ilmini Garb'ın, alınız san 'atını” dizeleriyle ifade eden Taşgetiren, Türkiye 'nin Osmanlı'nın kuruluşundan bugüne hep Batı'ya doğru gittiğini, ancak kendi yüreğinden hiç kuşkusu olmadığı, İslam gibi büyük bir değerler bütününü Batı'ya doğru taşımayı amaçladığını vurguladı. Batılılaşma hevesinin ise Osmanlı'nın galibiyet dönemlerinde başladığını ifade eden Taşgetiren, şunları söyledi: “Günümüzde de Batılılaşma hevesinin arka planında mağlubiyet psikolojisini görmekteyim. 10 yıl geçsin, gelenek ürün vermeye başlasın, 'bir çocuk bile heba olmasın, ıskartaya çıkmasın ' gayretiyle çalışanlar emeklerinin karşılığını alsın, işte o zaman farklı bir Türkiye olacak. Çünkü büyük bir tarih tecrübesine sahibiz. Bunu başarmak için 2 önemli adım var. Bu adımlardan ilki iyi bir insan olmaktır; iyi insan olmak diye büyük bir başlık atın ve altını doldurun. Diğeri ise hangi alanda çalışıyor olursak olalım, o alanın birinci sınıf insanı olma gayretinde olmaktır. Eleğin altında kalanlar olmaya razı olmayın.”

Muş Alparslan Üniversitesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy 'u anma programı konferansına katılan herkese 'Safahat ' kitabı hediye edildi. Çok sayıda kişinin ayakta izlediği konferans soru-cevap bölümüyle son buldu.