Soma'da Turizm'de Markalaşma Seferberliği

Manisa genelinde başlatılan “Turizm'de Markalaşma Seferberliği” Soma'ya da yansıdı.

Soma'da Turizm'de Markalaşma Seferberliği
Kamu, özel sektör ve STK temsilcilerinden bir marka takımı oluşturuldu. Takımın, Soma'nın Manisa ile birlikte turizmde markalaştırılması için çaba gösterecek.Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan “Manisa'da Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi” çerçevesinde Soma'da da çalışma başlatıldı.

İlçe takımı oluşturmak için Kaymakam Abdülkadir Karataş'ın başkanlığında makamında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Celal Bayar Üniversitesi Soma MYO Müdürü Ayla Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A. Raif Dikmeoğlu, İl Genel Meclis üyesi Ali Sezer, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yağcı, Darkale Köyü yenileme projesi ekibi, belediye meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda,projesi çerçevesinde Soma'da neler yapılabileceği konuşuldu.Kaymakam Karataş, 'Çok önemli tarihi, kültürel, doğal ve beşeri zenginliklere sahip Manisa'yı; bir seferberlik anlayışı ile 2023 Türkiye Turizm Vizyonu hedefleri doğrultusunda marka il yapmak için çalışacağız. Bu paralelde ilçemizin turizmle ilgili her türlü değerlendirmesini yapmak, görüş ve önerileri ortaya koymak üzere bu toplantılar yılda iki kez yapacağız. Bu proje Soma ve Manisa'nın geleceğini ilgilendiren projelerdendir, faaliyete geçerse Soma'da ve Manisa'da herkes kazanır ' dedi.
Kaynak: İHA