Sivas'a Modern İmam Hatip Lisesi

Sivas’ta modern bir imam hatip lisesi yapılması için başlatılan çalışmalar olumlu sonuç verdi.

Sivas'a Modern İmam Hatip Lisesi
İmam hatip liselerindeki kat sayı farkının ortadan kaldırılması, kesintisiz eğitimin sona erdirilmesi imam hatip liselerine olan talebi de artırdı.

İmam Hatipliler Derneği'nin öncülüğünde, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat ve milletvekillerinin de destekleriyle Kılavuz bölgesinde bulunan 36 dönüm alan üzerine yeni bir imam hatip kompleksi yapılması için başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırım programına alınan İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi, etaplar halinde yapılacak.

İhale aşamasından sonra temeli atılacak okulun isminin de belirlendiği ifade edilirken, okula İhramcızadenin isminin verileceği öğrenildi.

Yapılacak okulda kız ve erkek olmak üzere iki ayrı eğitim binası, 2 pansiyon, yemekhane, kütüphane, konferans salonu, spor salonu, kapalı otopark ve yüzme havuzu yer alacak. Eğitim kompleksi içinde öğrencilerin de uygulamalı olarak tatbikat yapabilmeleri için tatbikat camisi de düşünülüyor.

Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, Sivasta bulunan mevcut İmam Hatip Liselerinin öğrencilere yeterli gelmediğini belirterek, çağın gereklerine uygun, eğitim seviyesinin de çok yüksek olduğu modern bir okul yapılacağından dolayı mutlu olduklarını söyledi. 3. Anadolu İmam Hatip Lisesine bu alanda büyük emekleri olan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak 'ın isminin verildiğini kaydeden Şimşek, “Daha önceleri ve 28 Şubat sürecinde İmam Hatip liselerinde öğrenci bulmakta zorlanıyorduk. O dönemde toplam 800 öğrencimiz vardı. Geçen sene sadece 804 öğrenci yeni kayıt yaptırdı. Okulumuza aşırı bir talep var. Bizde hem talebe cevap vermek hem de modern bir okul kazandırmak için büyük gayret ve emek sarf ederek bu yatırımı ilimize kazandırdık. Halkımızı projemize destek vermeye ve yatırıma sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.