Samsun'da 2011-2012 Eğitim Yatırımları

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı katkıları ile 2011-2012 yıllarına ait Samsun'da ve ilçelerinde gerçekleştirilen ve inşaatları devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Samsun'da 2011-2012 Eğitim Yatırımları
Vali Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamasında, 'İl Özel İdaremiz ve Milli Eğitim Bakanlığımızın katkıları ile 2011-2012 yıllarında Samsun ve ilçelerimizde okul yapımı, yeni derslikler, anaokulu, öğrenci yurtları gibi yatırım projelerimiz olup, bunların bir kısmı inşaat halinde, bir kısmı ise ihale hazırlıkları aşamasındadır.

İlk olarak 2011 yılını değerlendirirsek, okul öncesi eğitimde Vezirköprü ilçemizde Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaremiz katkıları ile gerçekleştirilen 5 derslik anaokulumuzun inşaatı devam etmektedir.

2011 yılı ilköğretim yatırımlarında ise 8 ilçemizde toplam 9 okulumuzda inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, bunlar 24 derslik Bafra Bahçeler İlköğretim Okulu, 32 derslik Canik Belediye Evler İlköğretim Okulu ve İlkadım Mehmetçik İlköğretim Okulu, 18 derslik Çarşamba Ataköy İlköğretim Okulu, Ladik Koğa Mahallesi İlköğretim Okulu ve Vezirköprü Fazilahmet Paşa İlköğretim Okulu, 6 ek derslik Salıpazarı Muslubey İlköğretim Okulu ve Vezirköprü Sofular İlköğretim Okulu ile 8 ek derslik Terme Hüseyin Mescit İlköğretim Okulu'dur ' dedi.

2012 yılı okul öncesi yatırımlarının da olduğunu belirten Vali Aksoy, İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığımızın katkılarıyla Samsun ve ilçelerimizde 2012 yılına ait yatırımlarımızın ihale hazırlıkları devam etmekte olup, güçlendirme ve onarım çalışmaları devam etmektedir. 2012 yılına ait okul öncesi yatırım projemiz 2 adettir. Bunlar Canik ve Tekkeköy ilçelerinde yapılacak olan 4 derslik anaokullarıdır ' diye konuştu.

2012 yılında İlköğretimlerle ilgili 6 ilçede toplam 9 okulun yatırımları ile ilgili ihale hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Vali Aksoy, 'Eğitim, çağdaş ve modern toplumların en önemli gerekliliklerinden biridir. İlköğretim okullarımızda 6 ilçemizdeki 9 okulumuza yatırımlarımız devam etmektedir. Bu okullarımız 8 ek derslik Asarcık Musaağa Köyü İlköğretim Okulu, 32 derslik Atakum Atakent İlköğretim Okulu, 24 ek derslik Seyfi Demirsoy İlköğretim Okulu, 16 ek derslik Canik Fatih Temiz İlköğretim Okulu, 6 ek derslik Havza 25 Mayıs İlköğretim Okulu, 12 derslik 19 Mayıs Dereköy İlköğretim Okulu, 8 derslik Vezirköprü Akören İlköğretim Okulu, 12 derslik Vezirköprü Kabalı İlköğretim Okulu ve 6 derslik Vezirköprü Sırbaşmak İlköğretim Okulu ihale hazırlıkları devam etmektedir. Okullarımızda, çocuklarımıza verilen eğitimin bu çağdaş çizgiler içerisinde yürütülmesi amacıyla, Samsun Valiliği bünyesinde her türlü çalışmalar yapılarak, çocuklarımızı geleceğin Türkiye'sine taşımak hedeflerimizin önceliğini oluşturmaktır. '
Kaynak: İHA