Sakarya’da “anne Sigara’yı Bırak” Projesi

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesinin İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığı “Anne Sigarayı Bırak” projesinin ilk ayağı Camili 1 Selçukbey İlköğretim Okulunda velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya’da “anne Sigara’yı Bırak” Projesi
Selçukbey İlköğretim Okulu Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan, projenin en az anne kadar baba 'yı da ilgilendirdiğini vurguladı.

Yağan, sigara 'nın annenin yanında baba ya da yakışmadığını, tüm sorumluluğu kadın 'a yüklememek gerektiğini söyleyerek, proje ye anne babanın dışında tüm aile bireylerinin de dahil olması gerektiğini belirtti.Selçukbey İlköğretim Okulu 'nun konferans salonunu da çok beğendiğini ifade eden Yağan, “Salon çok güzel ancak sandalyeler ile ilgili bir problem olduğunu görüyorum. Bu konu hakkında tüm kadınlarımızdan yardım isteyeceğim. El birliği ile bu sorunu halledeceğiz” dedi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Koordinatörü Dr. Sevda Gürsel ise konuşmasına okul yönetimi ve destek veren herkese teşekkür ederek başladı. Konuşmasının devamında proje hakkında bilgiler veren Gürsel, aile bireylerinin yaptıkları hatalara değindi. Annelerin evde kesinlikle sigara içitmemesi gerektiğini belirten Gürsel, “Evimize gelen misafirlerimize içmeyin diyemiyorsunuz. Aile büyüklerine içmeyin diyemiyorsunuz. Fakat kesinlikle içirtmemeniz lazım. Bunu başarabilirsiniz inanıyorum. Sigara içilmeyen bir toplumda çocuklarımızda sigaraya başlamaz” dedi. 4 kişinin sigara içtiği bir ortamda 1 kişinin yüzde yüz etkilendiğini hatırlatan Gürsel, “Çevrenizdekileri uyarmaktan çekinmeyin” dedi.
Kaynak: İHA