Nazilli'de Tıp Bayramı Kokteyli

Nazilli’de 14 Mart Tıp Bayramı, Nazilli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen kokteyl ile kutlandı.

Nazilli'de Tıp Bayramı Kokteyli
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Nazilli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen kutlama programına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belde Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Kurnaz, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Nazilli'de görev yapan doktorlar ve sağlık personelleri katıldı.Hayat bize sunulmuş bir armağandır diyerek açılış konuşmasına başlayan TSM Sorumlu Hekimi Hakan Derici; “Hekimlik; yaşamın uçuculuğunu, ölümün kaçınılmazlığını herkesten iyi bilse de, bu armağanı korumak için geceli gündüzlü çalışmaktır. Hekimlik; başkalarının bakmaya bile dayanamadığı hastalarınıza, kucak dolusu sarılmak, onların teşekkürüyle zenginleşmektir. Hekimlik; özelinden fedakârlıktır, evdeki kendi çocuğunun ateşinden çok, muayene için bekleyen hastanın telaşında olmaktır. Hekimlik; birçok hastanın kalbinin durmasında derinden burkulmak, ayakların tutmasa da bu üzüntüden, dimdik dışarı çıkıp ailesine güçlü olmalarını söylemektir. Bugün 14 Mart ve biz yeni bir Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu tarih, Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp okullarının 14 Mart 1827'de açılışından sonra Tıp Bayramı olarak ülkemizde kutlanmaya başlamıştır ve modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir. İnsan sağlığı, hayattaki en önemli hazinemizdir. Bu hazineyi korumak ve kollamak için; biz doktorlar ve sağlık çalışanlarına büyük görev düşmektedir. Sağlık çalışanları olarak gerçekten ciddi sorumluluklar taşımaktayız” dedi.

“HER GEÇEN GÜN HİZMET ŞARTLARI ZORLAŞIYOR”
“Bizleri diğer insanlardan ayıran şey, bize insan hayatının emanet edilmesidir” diyen Derici; “Karşılaştığımız sorunlar karşısında öncelikli görevimizin hayat kurtarmak olduğunu unutmamalı ve kararlarımızı bu doğrultuda vermeliyiz. Her geçen gün zorlaşan hizmet şartlarımıza rağmen bir can daha kurtarmanın mutluluğuyla yolumuza devam etmeliyiz. Bu sektörde sizler gibi değerli ve fedakâr meslektaşlarımla birlikte olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. İnsanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı mesleği olarak seçen, kendi hayatını başkalarının hayatına akıtan değerli meslektaşlarım; 14 Mart Tıp Bayramınızı kutlar, mesleğinizde başarılı ve uzun yıllar dilerim” diye konuştu.

“EMEKLİYE AYRILANLARA PLAKET”
Derici 'nin konuşmasının ardından söz alan Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay konuşmasında sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Kaymakam Okur ise konuşmasında sağlık hizmetlerinin gelişiminden söz etti. Düzenlenen programın sonunda ise emekli olan Hemotoloji Uzmanı Dr. Şükrü Yenice, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Seyfettin Şeliman ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Cihan Kırbaş'a hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

“BAŞKAN ALICIK, EŞİNİ YALNIZ BIRAKMADI”
14 Mart Tıp bayramı aslında biz bunu tüm sağlık çalışanları olarak kutluyoruz diyen Başkan Alıcık; “Sağlık çalışanlarımız gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyor. Onlarda insanımıza hizmet vermeye çalışıyor. Nazilli Devlet Hastanesinde bir dönem bende hastane müdürlüğü yaptım. Bu hastaneye hizmet etmek için çok çalıştık. Burada da Belediye Başkanı olduktan sonra da gelmek mutluluk verici. Hemşire eşimi de bugünün de yalnız bırakmak istemedim. Başka eşim olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını kutluyorum” dedi.
Kaynak: İHA