Muğla’da Hipokrat Heykeli Açıldı

Muğla Belediyesi’nin, “Yeşil Alanların Temalandırılması” projesi kapsamında hazırladığı ve yapımı bir aya yakın süren Hipokrat heykeli açıldı.

Muğla’da Hipokrat Heykeli Açıldı
14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde açılan heykel, yaklaşık 2 metre boyunda. Açılış törenine Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sumur Gazezoğlu, Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, Muğla Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Hipokrat heykelinin hekimler için büyük önem taşıdığını söyleyen Dr. Bulut, “Mesleğe başlamak için ettiğimiz Hipokrat yemininin kökleri, yaklaşık 2 bin 400 yıl önceye dayanıyor. Heykelin bulunduğu meydanın çevresinde Muğla Devlet Hastanesi, MÜ Tıp Fakültesi ve Tabip Odası'nın yer alması, caddenin estetik değerinin arttırmasının yanında bölgeye ayrı bir anlam katıyor.” dedi.

Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Başkan Gürün ise, “Tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, değeri hiçbir zaman kaybolmayacak öğütler vermiştir. Hekimlerimiz, mesleğe adım atarken onun miras bıraktığı yemini ederek, insan hayatının her şeyin üstünde olduğunu kabul eder. Bu yemini etmiş ve tüm etikleri benimsemiş hekimlerimiz, değişen sağlık politikalarını kaygıyla karşılamakta. Bayram olması gereken bu hafta, herkes için sağlık hakkının kavgasıyla geçiyor.” şeklinde konuştu. Hipokrat 'ın Egeli olduğuna da dikkat çeken Gürün, “Hipokrat, Muğlalılar ve Egeliler için hemşehrilik hukuku nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. Bilinenin aksine Anadoluludur, Egelidir. Tedavi yöntemlerini ve tıbbın ilkelerini Anadolu 'da geliştirmiş ve şekillendirmiştir.” dedi.