Mesir Festivalinde Dükkanlar Süslenecek

Bu yıl 472.kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali farklı etkinliklerle kutlanacak.

Mesir Festivalinde Dükkanlar Süslenecek
Her yıl belli bir program doğrultusunda yapılan festivalde bu yıl kortejin geçiş alanında yer alan işyerleri Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından süslenecek.

Mesir Festivalinde bu yıl ilk kez uygulanacak olan kampanya ile ilgili Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun ve Manisa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, kampanyanın detaylarını birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladılar.

Mesir Festivalinin bu yıl her sene düzenlenen etkinlik programının dışında farklı uygulamalar ile kutlanmasını planladıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, 'Valimiz Halil İbrahim Daşöz başkanlığında çalışmalarına başladığımız Mesir Festivali'mizin bu yılki kutlamalarının önceki yıllara göre daha farklı uygulamalar ile gerçekleştirilmesi için Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu amaca uygun olarak, festival haftası boyunca iki odaya bağlı üyelerimizin Vitrinlerinin ve ana caddelerimizin süslenerek ışıklandırılmaları, iş yerlerimizin belediyenin uygun göreceği geç saatlere kadar açık kalmalarının sağlanması, uygun gördükleri oranlarda indirim kampanyaları düzenlemeleri v.b çalışmalar başlatılmıştır. Süsleme çalışmaları mesir kortejinin güzergahındaki Mustafa Kemal Paşa Caddesi ve İzmir Caddesi üzerinde yer alan dükkanlar ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 300 'e yakın iş yerlerinin Vitrinleri odamız ve MESOB 'un işbirliğinde süslenecektir. Vitrin süslemeleri maliyetleri odamız ve MESOB tarafından finanse edilecektir. Üyelerimizin bu çalışmalara katılımlarıyla festival önceki yıllardan daha farklı olarak gerçekleştirilecektir. Planlanan bu farklı çalışmalar ile sadece festivalin tanıtımı değil, ilimizin de ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımının sağlanacağı, yapılacak etkinlikler ile ticari hayatımıza canlılık kazandırılacağı düşüncesindeyiz. Manisalı hemşerilerimizin ve üyelerimizin Mesir Festivalini tebrik ediyor, hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter 'de dükkan süslemelerinin iki kurumun anlaştığı ortak bir ajans tarafından yapılacağını söyledi. Kortej güzergahı üzerinde bulunan işletmelerden süsleme için bir ücret alınmayacağını belirten Geriter, “Manisa artık büyüyor ve gelişiyor. Ummadığımız ilçelerde hatta beldelerde bile alışveriş günleri düzenleniyor. Bizde iki kurum olarak profesyonel bir tanıtım ajansıyla anlaştık ve güzergahtaki tüm işletmelerin süslendirmelerini biz yapacağız” dedi.
Kaynak: İHA