Kırıkkale'de Öğrenci Koçluğu Projesi

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, eğitim öğretimde başarıyı artırma, motivasyon ve aile eğitimine katkı sağlamak amacıyla başlattığı öğrenci koçluğu projesi kapsamında öğrenci koçluğu koordinatörlerine yönelik toplantısı düzenlendi.

Kırıkkale'de Öğrenci Koçluğu Projesi
Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan öğrenci koçluğu projesi kapsamında öğrenci koçlarını bilgilendirmek ve 2012 eğitim öğretim yılı 2. döneminde yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi için toplantı düzenlendi. Endüstri Meslek Lisesi Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya çok sayıda öğrenci koçu katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan öğrenci koçları proje sorumlusu Ömer Akay, projenin amacının, eğitim öğretimde başarıyı artırma, motivasyon ve aile eğitimine katkı sağlamak olduğunusöyledi

Öğrenci koçluğu projesi kapsamında, öğretmenlere yönelik toplantı ve seminerler, veli eğitimi, okul toplantıları, sınav şenlikleri gibi çalışmaların yer aldığını söyleyen Akay, 'Bu proje Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye'de ilk defa 'saha koçluğu' projesi olarak yaptık. Bin 100 saha koçumuzu 8 ve 10. sınıf öğrencilerine dağıttık. 218 eğitim, 167 seminer, 125 toplantı, 522 veli eğitimi ve 3 bin 191 ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Yılsonunda siz öğretmenlerimizden gelen yüzde 85 öneri ile projeninadını öğrenci koçluğu olarak değiştirdik. Öğrenci koçluğu projesi ile başlayan 2011-2012 eğitim öğretim yılı 1. döneminde ise bin 62 koçumuz, koç eğitimi sayımız 55, verilen seminer sayısı 158, veli eğitimi bin, veli ziyareti bin 200 ve etkinlik sayımız 200 oldu. Bugün, insan içi eğitim olarak 55 tane öğretmenimiz öğrenci koçluğu için akşam 18.00 ile 20.00 saatlerinde toplantılara katıldılar ' dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şuayip Bütün ise öğrenci koçluğu projesinde eğitime katılan 55 öğretmene katılım belgelerini verdi. Burada bir konuşma yapan Bütün, 'Bu projede sizler milli eğitim müdürlüğü için olmazsa olmazlarsınız. Bunu her toplantı da söyledik. Kesinlikle okul müdürlerinin okuldaki zümre başkanı ve siz vazgeçilmezlerisiniz, yani öğretmenlerin en önde geleni. Çünkü bizim direkt muhatap kabul ettiğimiz, müdürlerden önce sizlersiniz. Bu proje ile amacımız öğrencinin akademik başarıve kişisel gelişimini birebir takip etmek istiyoruz. Burada da o öğrencinin hem sosyal gelişimini, hem çevresine olan ilişkisini hem de akademik olarak öğrenciyi nerden nereye götürebildik bunun derdindeyiz. Gayet iyi gidiyor. Şimdiye kadar aile ziyaretlerinde hiçbir olumsuz tepki gelmedi ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA