Kiler: ''Saldırıya Rağmen Hizmetlerimiz Devam Edecek''

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, TBMM muhalefet kulisinde, Meclis İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile yaşadığı kavgayı değerlendirirken, ''Bizim her türlü tehdide, her türlü fiili saldırıya rağmen hizmetlerimiz devam edecek. Bizi Bitlis'e hizmetten bunların saldırıları alıkoyamayacak. Bu gibi olaylar bize daha çok heyecan ve şevk verir'' dedi.

Kiler: ''Saldırıya Rağmen Hizmetlerimiz Devam Edecek''
Kiler, parlamentoda, bazı AK Parti milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısına, ''Böyle bir konu için burada bulanmaktan duyduğum üzüntüyü ifade etmek istiyorum'' diyerek başladı.

Kavgayı, Meclis tarihinde bir ilk olma özelliği nedeniyle paylaşmak istediğini belirten Kiler, şöyle devam etti:

''Saat 14.00 sıralarında muhalefet kulisindeyken, Muş'tan birkaç hemşehrimiz ve Sırrı Sakık'ın da bulunduğu bir davete icabet ettim. Tam oturup çay içmeye başlarken Sırrı Sakık bir anda Bitlis ile ilgili meselelere girmeye başladı. Bitlis'teki yatırımlardan başladı ama bir yandan da 'siz Bitlis'e adaletsizlik yapıyorsunuz' şeklinde sesini yükseltmeye başladı. Ben de 'çok yanlış biliyorsun, doğru konuşmuyorsun. Benim dağıtma yetkim yok, yardımlar bakanlıklar ve valilikler tarafından dağıtılıyor' dedim. O biraz daha ileri gitmeye başladı. Hakaret ve küfür ederek, bir anda ayağa kalktı. 'Ben Bitlis'te olsam sana şunları yaptırmam, bunları yaptırmam' diye bağırdı. Eline masadan aldığı bir cisimle vazo ve benzeri bir cisim daha vardı, bana vurmaya ve fırlatmaya başladı. Bizimle oturanlar hemen engel oldular.''

-''İddiaların tamamı yalan''-
Kiler, 10 yıla yaklaşan milletvekilliği görevinde, ''yapılan tüm hakaretlere ve tehditlere rağmen kente hizmet etmeye devam ettiklerini'' belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bitlis'te ayrım yapmadan hizmet ediyoruz, kentin tamamına, köylerin tamamına hizmet ediyoruz. Bugüne kadar bizim anlayışımızda, 'şu köy şu siyasi kimliğe sahiptir' hiçbir zaman olmamıştır. Bitlis şahittir buna. Biz orada AK Parti'yi yüzde 18'lerden yüzde 59'lara tırmandırdık. Adil davranışımız buna neden olmuştur. Bizim her türlü tehdide, her türlü fiili saldırıya rağmen hizmetlerimiz devam edecek. Bizi Bitlis'e hizmetten bunların saldırıları alıkoyamayacak. Bu gibi olaylar bize daha çok heyecan ve şevk verir.''

BDP'li Sakık'ın Genel Kurulda dile getirdiği iddiaların tamamının yalan olduğunu ifade eden Kiler, ''Kınıyorum, müfteri ilan ediyorum. Tamamı gerçek dahi olsa, hiçbir gerekçe bir milletvekiline kulislerde saldırıyı gerektirmiyor. Kaba kuvvet kullanmayı gerektirmiyor. Burası TBMM, milletin oylarıyla buraya geldik. Burası zannettikleri gibi geldiklere dağ başı değil. Dağ başı zannetmesinler'' şeklinde konuştu.

Kiler, bir gazetecinin, ''Hukuki bir süreç başlatacak mısınız?'' sorusuna, ''Meclis Başkanlığına konuyu havale edeceğiz'' yanıtını verdi.
Kaynak: AA