Gürcü Kapkaççılar Yakalandı

Başkent'te bankadan çıkan bir işadamının otomobilinin lastiği patlatarak 170 bin Euro'sunu çalan Gürcü hırsızlar yakalandı.

Gürcü Kapkaççılar Yakalandı
Alınan bilgiye göre, Büyük Sanayi içerisindeki bulunan bir banka şubesinden çıkan bir işadamı takip eden kimliği belirsiz kişiler Turgut Özal Bulvarı üzerinde işadamının 170 bin Euro parasını kapkaç yaparak çaldılar. Polis ekiplerinin yaptıkları incelemede kapkaççıların banka önünde işadamının aracının lastiğini patlattıkları ardından da otomobil bir süre ilerledikten sonra durunca kapkaçı gerçekleştirdikleri belirlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda,olayı gerçekleştiren kişilerin kaçtıkları tespit edilirken otomobilin olaydan 1 gün önce Kocaeli İli Derince İlçesinden çalındığı tespit edildi.

Polis, MOBESE kayıtları, Otoban Yolundaki Gişeler ile Kocaeli-Ankara arasındaki bütün Benzin İstasyonlarının kameraları izleyerek olayda bir başka araç daha kullanıldığını belirledi. Aracın İstanbul'da Kadıköy ilçesinde bir Rent A Car'dan sahte kimlikler ile kiralık olduğu anlaşıldı. Rent A Car sahibi Y.F. isimli kişinin ifadesinin alınması sonucunda olayıgerçekleştirenlerin Giorgi V. ve Vasili V. isimli Gürcistan uyruklu kişiler olduğu belirlendi. Zanlıların çaldıkları 170 bin Euro para ile Kartal ilçesinde bulunan lüks konutlardan aylık 2 bin Euro karşılığında ev kiraladıkları ve burada yaşadıkları ortaya çıkarıldı. Zanlıların, Gürcistan'dan hırsızlık amacıyla gelen kişileri de burada barındırdığı tespit edildi. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda Giorgi V. ve Vasili V. gözaltına alındı. Zanlıların Gürcistan'dan hırsızlık amacıylagelerek bankalardan takip ettikleri vatandaşların araçlarının lastiklerini kesmek suretiyle hırsızlık yapan şebekenin Türkiye sorumlusu olduğu belirlendi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

Kaynak: İHA