Esenyurt Yangınının Acısı Van'a Ulaştı

İstanbul, Esenyurt'ta bir alışveriş merkezinin şantiyesinde çıkan yangında hayatını kaybeden 11 işçiden Sevdin Özen (28), memleketi Van'ın Özalp ilçesinde toprağa verildi.

Esenyurt Yangınının Acısı Van'a Ulaştı
Sevdin Özen'in cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından dün öğle saatlerinde cenaze nakil aracı ile memleketi Van'a gönderildi.

Özen'in cenazesi, Van'da uzun bir araç konvoyu ile karşılanarak Özalp ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Hazine köyüne getirildi. En küçüğü 5 aylık, en büyüğü 9 yaşında, 6'sı kız 7 çocuk babası Sevdin Özen'i taşıyan cenaze aracının köye girmesi ile birlikte yol kenarında bulunan ailesi ve yakınları ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Köy camisindekılınan cenaze namazına, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze omuzlarda köy mezarlığına kadar taşınırken, gözyaşlarına boğulan yakınları tabutu açarak Özen'in kefenini öptü. Özen'in cenazesi, daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Özen'in 22 yaşındaki kardeşi Eyüp Özen'in de çadır yangınından son anda kurtulan işçiler arasında bulunduğu belirtildi. Ağabeyinin cenazesi ile birlikte köye gelen Eyüp Özen, ayakta durmakta zorluk çekti. Hiç konuşmadığı gözlenen Özen, sürekli yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Cenaze törenine katılan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, aileye başsağlığı dileklerinde bulunarak Sevdin Özen'in mezarı ve köy mezarlığının çevre düzenlemesini yaptıracağını söyledi.
Kaynak: İHA