Engelliler Hünerlerini Sergiledi

Burdur Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Özürlüler İş Okulu Yıl Sonu Sergisi, Halı Sarayı Hizmet binasında düzenlenen törenle açıldı.

Engelliler Hünerlerini Sergiledi
Yılsonu Sergisinin açılış konuşmasını yapan Kurs Öğretmeni Naile Özkan, 25 Eylül 2011 tarihinde başlayan engellilere yönelik Meslek Edindirme Projesinin 3. etabında 5'i bayan 8'i erkek 13 kursiyerle sürdürüldüğünü belirtti.

Usta Öğretici Özkan, kursiyerlerin iş elbisesi, kırk yama ve mefruşat çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.Burdur Belediyesi 'nin engellilere yönelik çalışmaları sürdüreceklerini söyleyen Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Özürlüler İş Okulu 'nda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Burdur Valiliğince gerçekleştirilen Engelli Takip Sistemi ile daha çok engelliye ulaşılacağını dile getiren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “Valiliğimizin koordinesinde birçok etkinlik yapılıyor. Bu da kursta bunlardan birisidir. Valiliğimizde gerçekleştirdiğimiz Özürlü Takip sistemi ile bütün kurumlar hedef kitlesini belirlemiş olacak. Özürlülere yönelik yaptığımız bu çalışmaları hizmetlerde hem kalite hem sayı olarak bir artış gerçekleşecek” dedi.Özürlüler İş Atölyesi Yılsonu sergisi açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile açıldı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve protokol mensupları engelleri kursiyerlere belgelerini dağıttı. Engelli kursiyerler ise protokol mensuplarına kendi yaptıkları ürünlerden oluşan hediye paketleri verdi.

VALİ TAPSIZ, AVCI YELEĞİ SATIN ALDI

Özürlüler İş Atölyesi Yılsonu Sergisi geziminde Burdur Valisi Süleyman Tapsız, engelli kursiyerlerin diktiği avcı yeleğini beğendi. Avcı yeleğini üstüne giyen Vali Tapsız, sergi sonunda avcı yeleğini satın almak istediğini dile getirdi. Vali Tapsız, avcı yeleğini diken engelli kursiyeri de tebrik etti. Engelliler İş Atölyesi Yılsonu Sergisi, ikramdan sonra sona erdi.
Kaynak: İHA