Datça Berlin’de Dünyaya Tanıtıldı

Almanya'da 46'ncısı düzenlenen ve 180'den fazla ülkenin katılım sağladığı ITB Berlin Turizm Fuarı'na Datça önceki iki yıldan farklı olarak bu yıl kendi standında tek başına katıldı.

Datça Berlin’de Dünyaya Tanıtıldı
Ocak ayındaki Utrecht – Hollanda Turizm Fuarı 'ndan sonra ikinci yurtdışı fuar katılımını gerçekleştiren Datça Belediyesi, bilinirliğini ve imajını daha da güçlendirdi.Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Datça standını ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da ziyaret etti.

Bakan Günay'ın yanı sıra Muğla Valisi Fatih Şahin, CHP Muğla Milletvekili tolga Çandar, çeşitli basın mensupları ve Flow Tatil Köyü, Perili Köşk, D-Maris gibi bu yıl ilk kez yeni haliyle kapılarını turizme açacak olan tesislerin sahip ve işletmecileri de ziyaretçiler arasında yer aldı.Berlin Fuarına Datça Belediyesi Meclis Üyeleri İnci bilgin, Yaşar Pilavcı ve Belediye görevlileri Osman Akın ve Mehmet ali Beydat 'tan oluşan bir ekiple katılan Datça Belediyesi; mini DVD, kitapçık, rehber harita, antik görünümlü harita, nazar boncuğu, Datça Bademi gibi tanıtım malzemeleri dağıttı.

Dağıtılan malzemelerin büyük ilgi gördüğü fuarda bir diğer dikkat çeken konu ise Fethiye, Milas ve Marmaris 'e tek bir ortak stant verilirken Datça 'nın tek başına standa uygun görülmesi oldu.Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın heyetiyle beraber ziyaret ederek tek tek sohbet ettiği standımızın bakanlık nezdinde gördüğü ilgi dikkat çekti. Bakan Günay 'ın Türkiye pavyonunu terk ederken uzaktan el sallayarak “Datçalılar aynen devam, çok iyi gidiyorsunuz” şeklinde seslenmesi bütün katılımcıların dikkatini çekti. Muğla Valisi Fatih Şahin 'in basına verdiği röportajı özellikle gelip standımızda gerçekleştirmesi ve konuşmasının önemli bir kısmını ilçemizin butik turizm modeline övgülerle süslemesi, bir diğer itibar unsuru oldu.
Kaynak: İHA