Çorum'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Çorum jandarmasınca düzenlenen bir operasyonda 22 bin litre kaçak motorin ele geçirildi.

Çorum'da Kaçak Akaryakıt Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, il genelinde akaryakıt istasyonlarına yönelik denetimlerini artıran Çorum İl Jandarma ve Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Kargı ilçesine bağlı Hacıhamza beldesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda yoğun bir şekilde araç trafiği olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine jandarma ekipleri akaryakıt istasyonunu takibe aldı. Uzun süren takibin ardından düğmeye basan KOM ekipleri, istasyondan bir araca yakıt ikmali yapıldığı sırada operasyondüzenledi. Operasyonda jandarma ekipleri ikmal sırasında ve sonrasında iki ayrı numune aldı. Alınan numunelerin renklerinin farklı çıkması üzerine jandarma çalışmalarını genişletti. Akaryakıt istasyonun bulunduğu alanda inceleme yapmaya başlayan KOM ekipleri, istasyona 100 metre uzaklıkta bulunan bir elektrik trafosunu incelemeye aldı. Trafonun etrafında inceleme yapan güvenlik güçleri yeraltına su boruları ile gizlenmiş bir düzenek buldu.

Kabloların bulunduğu bölgede kepçeyle kazı çalışması yapan jandarma ekipleri, yerin 5 metre altına gizlenmiş bir akaryakıt tankı buldu. Tankta yapılan incelemede içerisinde bulunan 21 bin litre akaryakıtın kaçak olduğu tespit edildi. Yasal tanklarda da inceleme yapan güvenlik güçleri burada da bin litre kaçak motorin ele geçirdi.

İstasyonun pompalarında yapılan incelemelerde ise kaçak akaryakıtın kurulan özel düzenek sayesinde satışa sunulduğu tespit edildi. Akaryakıt pompasının bir süre yasal tanktan akaryakıt aldıktan sonra otomatik olarak istasyonun dışında toprağa gömülü kaçak tanktan akaryakıt çekmeye başladığı belirlendi. Operasyonda ele geçirilen 22 bin litre motorin İl Özel İdare ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, akaryakıt istasyonuna üçüncü kez kaçak akaryakıt operasyonu düzenlendiği öğrenildi.
Kaynak: İHA