Bilimsel ve Akademik Kimliğiyle Hekim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Aktif Üniversiteliler Kulübü tarafından OMÜ Mavi Salon'da "Bilimsel ve Akademik Kimliğiyle Hekim" adlı konferans düzenlendi.

Bilimsel ve Akademik Kimliğiyle Hekim
Konferansa OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, Aktif Üniversiteliler Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya, Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Karaca ve öğrenciler katıldı.

OMÜ Mavi Salon'da gerçekleşen konferansta konuşan OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, sağlıkta ve tıp eğitiminde önemli gelişmeler olmasına rağmen hala eksiklerinin olduğunu belirterek, 'Tıp Bayramı, 14 Mart 1919'da İstanbul'un işgaline karşı tıbbiyelilerin bir direniş, bir tavır ve bir başkaldırış hareketi olarak ortaya çıktı. Bu dinamik hareketlerini hep muhafaza ederek bugünlere geldi ' dedi.

Daha sonra Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı ve Kulüp Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya'nın açılış konuşmasından sonra Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın 'İdeal Hekim ve Gelecekte Hekimlik Mesleği ' konulu seminer verdi. Daha sonra Dr. Hakan Özsaraç'ın ney dinletisi ve 'Selin Ardından Pakistan ' isimli kendi fotoğraflarından oluşan gösterimin ardından İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Karaca'da katılımcılara 'Bilimsel ve Akademik Kimliğiyle Hekim ' adlı konferans verdi.
Kaynak: İHA