BDP Grup Başkanvekili Buldan'ın Basın Toplantısı

BDP Grup Başkanvekili Bervin Buldan, Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen 4+4+4 yasa teklifinin, pazar günü yaşanan olayların ardından BDP için de 'yok hükmünde' olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Buldan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda yaşananlardan sonra kendilerinin de teklifi tıpkı CHP ve MHP gibi 'yok hükmünde' gördüklerini söyledi.

AK Parti iktidarının, özellikle Kürt basınına yönelik saldırılarının ardından, bir seferde 36 gazeteci ve basın çalışanını tutuklayarak bir rekora imza attığını belirten Buldan, 'Türkiye bugün Batı dünyasında 'cezaevlerinde en çok gazeteci olan ülke' olarak anılıyor. Bugün itibarıyla 100'ün üstünde gazeteci ve 30 gazete dağıtımcısı cezaevinde ' dedi.

Gazetecilerin, önce silahlı örgüt üyesi suçlamasıyla tutuklanıp daha sonra örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi veya örgüte bilerek yardım etmek suçlamasıyla yargılandıklarını belirten Buldan, 'Gazeteciler aleyhine, bu suçları ispatlayacak delil bulunmazken, gazeteciler, onlarca yıl hapisle yargılanabiliyor. Sayın Başbakan'ın 'terör faaliyetinde' bulunmakla suçladığı gazeteciler, bu ülkenin gerçeklerini yazdığı, halkı doğru bilgilendirdiği, hükümetin uygulamalarını deşifre ettiğiiçin tutukludur ' diye konuştu.

Halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkının ve basın özgürlüğünün korunmasının Türkiye'de herkes için gerekli olduğunu ifade eden Buldan, 'Demokrasinin tahammül etme sanatı olduğunu hatırlatıyor, gazetecilere ve halkın gerçeklerini öğrenme hakkına yönelik baskılara artık dur denilmesini istiyoruz ' dedi.

Kaynak: İHA