Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 63 Doktor Adayı Beyaz Önlük Giydi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi'nde eğitim gören doktor adayı 63 öğrenciye mesleğe girişin simgesi beyaz önlükleri törenle giydirildi.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 63 Doktor Adayı Beyaz Önlük Giydi
Hipokrat yemini ettirildi. 14 Mart Tıp Bayramı'na denk getirilen beyaz önlük töreninde heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler mutluluklarını öğretim görevlileri ve aileleriyle paylaştı. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde aynı gün üç yeni birim de törenle hizmete açıldı.

BAÜ Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Prof.Dr. Mahir Alkan, BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, öğrenci ve veliler katıldı. Rektör Alkan, törende yaptığı konuşmada 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açılan fakültede 159 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Alkan, 'Aileleri tarafından bizlere emanet olarak gönderilen öğrencilerimizi önce iyi birer birey ve vatandaş, sonra da donanımlı hekimler olmaları adına, Üniversite yönetimi olarak tüm imkanları seferber etmekteyiz. Mesleklerine ilk adamlarını atacak öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. ' dedi.

BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Ermiş, Türkiye'nin en parlak tıp eğitim kurumları arasında seçkin bir yer alacağına inandığını ifade ederek, 'Ülkemize ve insanlığa hizmet etmenin kıvancını yaşıyoruz. Çağdaş ve kaliteli bir tıp eğitim kurumu olarak Balıkesir Tıp Fakültesi kısa zaman içinde şehrimizin gurur kaynağı olacak. ' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından doktor adaylarına beyaz önlükleri Vali Arslan, Belediye Başkanı Ok, Rektör Alkan, Dekan Ermiş ve fakülte öğretim üyeleri ve törene katılan konuklar tarafından giydirildi.

BAÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE 3 YENİ BÖLÜM HİZMETE GİRDİ

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde aynı gün üç yeni birim törenle hizmete açıldı. Törene protok üyelelerinin yanısıra Tıp Fakültesi Başhekim Prof. Dr. Ali Engin Ulusal, akademisyenler ve hayırseverler de katıldı. Tıp Haftası'nı kutlayan Vali Arslan, Balıkesir Üniversitesi'nin önemine değindi. Yapılan güzel işleri takdir etmek, desteklemek gerektiğini belirten Vali Arslan, Üniversite Hastanesi'nin yılsonuna kadar tamamlanacağını kaydetti. Mayıs ayında da ihalesi yapılacak olan büyük Devlet Hastanesi'nin hayata geçmesiyle Balıkesir'in sağlık alanında mevcut durumunu çok daha iyi potansiyele taşıyacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Ok, 'Üniversitemize her gelişimizde aradan çok kısa zaman geçmesine rağmen sürekli yenilenerek, gelişerek büyüdüğünü görüyoruz. Bununla da elbette Balıkesirli olarak Balıkesir Belediye Başkanı olarak gurur duyuyoruz. Dolayısıyla Tıp Fakültemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Özellikle bugün Tıp Bayramı. Hastalara şifa dağıtan bu marifetli ellerin, sağlık çalışanlarının hepsinin bayramını kutluyorum. ' dedi.


Başhekim Ulusal, Radyoloji Bölümü, Anjiografi Ünitesi ve Göz Poliklinikleri'nin açılışında hayırseverlerin önemli katkıları olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Üniteler hakkında bilgi veren Başhekim Ulusal, özellikle Tıp Fakültesi'nin hizmete girmesiyle büyükşehirlere gitmek zorunda kalan hastaların, Balıkesir Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde rahatlıkla tedavi olabileceklerini söyledi. Törende ünitelerin hizmete girmesinde katkısı bulunan hayırseverlere de teşekkür plaketi verildi. Protokol üyelerine açılışın ardından yeni hizmete giren bölümler gezdirildi.